Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποδοκιμάστηκε ο Μουζάλας στη Χίο [Βίντεο]

Αποδοκιμάστηκε ο Μουζάλας στη Χίο [Βίντεο]

Με αποδοκιμασίες και πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη η επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στη Χίο. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πήγε στο νησί μετά τα επεισόδια  της Τετάρτης  τονίζοντας - μεταξύ άλλων - ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη λύση για τη διαμονή των προσφύγων εκτός από τη ΒΙΑΛ.

Με αποδοκιμασίες και πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής ολοκληρώθηκε
χθες Πέμπτη η επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στη Χίο. Ο υπουργός
Μεταναστευτικής Πολιτικής πήγε στο νησί μετά τα επεισόδια της Τετάρτης
τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη λύση για
τη διαμονή των προσφύγων εκτός από τη ΒΙΑΛ.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Μουζάλας για την Αθήνα κάτοικοι του Χαλκειούς, όπου είναι εγκατεστημένο το hotspot κατέλαβαν την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την παραίτησή του.

Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάγκασε την Αστυνομία να φυγαδεύσει τον υπουργό από άλλη είσοδο του Αεροδρομίου, οδηγώντας τον στα γραφεία της Ασφάλειας του Αερολιμένα Χίου, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή του.

Βελτίωση των υποδομών στη ΒΙΑΛ υποσχέθηκε ο Μουζάλας

Οι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ θα προχωρήσουν, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του, από το αεροδρόμιο της Χίου, λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα, μετά την ολοήμερη επίσκεψή του στο νησί προκειμένου να συντονίσει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ ώστε να στεγασθούν σε οικίσκους οι περίπου 1600 διαμένοντες εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Προς το παρόν, όπως είπε, για τη διαμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί, δεν υπάρχει άλλη λύση από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. «Η λύση του ΧΑΔΑ που είχε δρομολογηθεί και είχε εξευρεθεί χρηματοδότηση, ακυρώθηκε. Χωρίς ΒΙΑΛ τι;» αναρωτήθηκε ο κ. Μουζάλας και κάλεσε τους κατοίκους της Χίου να αναρωτηθούν και αυτοί σχετικά.

Σχετικά με την κατάσταση στη ΒΙΑΛ, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι θα βελτιωθούν οι υποδομές, αλλά και θα φτιαχτεί η περίφραξή του για τη διευκόλυνση της αστυνόμευσης. Χωρίς όμως ο καταυλισμός να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές δίκαιο, για τους πρόσφυγες, όπως είπε.

Όσον αφορά τα αιτήματα των κατοίκων του Χαλκειούς, ο κ. Μουζάλας δεσμεύθηκε πως θα ενταθούν οι περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι ζημιές, κυρίως σε κτήματα των κατοίκων στην περιοχή. Πάντως, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «μικροεγκληματικότητα» τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, μια και εκτός από μια μεγάλη κλοπή στα τέλη του 2016 δεν έχει ξανασυμβεί κάτι το αξιόλογο.

Κατά την παρουσία του στη Χίο ο κ. Μουζάλας είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σύμφωνα με τον δήμο Χίου, καμία συμφωνία δεν υπήρξε με τον υπουργό ενώ ο δήμαρχος έκανε γνωστό στον κ. Μουζάλα ότι θα προχωρήσει η αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ, ενώ του έθεσε δύο ζητήματα: ότι δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα ο δήμος να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεύτερον ότι το καλοκαίρι, λόγω και της συνεχιζόμενης λειψυδρίας, θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης του καταυλισμού.

in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024