Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν μετά το βιασμό και την άγρια δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού, σε συνοικία νότια της Λαχόρης. Η οργή των πολιτών αυξάνεται μπροστά στην αποτυχία των αρχών να ρίξουν φως σε τέτοιου είδους υποθέσεις και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τη 12η κατά σειρά δολοφονία στην πόλη Κασούρ σε διάστημα σχεδόν 2 ετών με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Την Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των οργισμένων διαδηλωτών στο Κασούρ. Σήμερα τα σχολεία και τα καταστήματα δεν άνοιξαν.

Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στις πόλεις μεταξύ του Φαϊσαλάμπαντ στο βορειοανατολικό Πακιστάν έως το Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν.

Στη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας όπου βρίσκεται η πόλη Κασούρ, οι διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία σε μια κεντρική οδική αρτηρία, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Αμοιβή 10 εκατομμυρίων ρουπιών σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τον απαγωγέα»

Η αστυνομία βρήκε τη σορό της Ζαϊνάμπ Ανσάρι σε έναν κάδο απορριμμάτων στο Κασούρ την Τρίτη, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Πουντζάμπ Σαμπάζ Σαρί επισκέφθηκε τους γονείς της Ζαϊνάμπ για να τους διαβεβαιώσει ότι οι δράστες θα συλληφθούν σύντομα, έγινε γνωστό από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο της περιοχής.

«Ο Σαρίφ ανακοίνωσε ότι θα δώσει αμοιβή 10 εκατομμυρίων ρουπιών (90.000 δολάρια) σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τον απαγωγέα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της τοπικής κυβέρνησης Μαλίκ Μουχάμαντ Άχμαντ Καν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Από την πλευρά του ένας αξιωματικός της αστυνομίας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ανέφερε ότι δύο συγγενείς της Ανσάρι ανακρίθηκαν από τις αρχές και 26 ντόπιοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται.

Ωστόσο, η οικογένεια της Ανσάρι αμφιβάλλει για το αν θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη.

«Δεν αναμένουμε τίποτα από την αστυνομία, δώσαμε αποδεικτικά στοιχεία την αστυνομία μεταξύ αυτών το υλικό από μια κάμερα ασφαλείας, ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα» είπε ο θείος του άτυχου κοριτσιού Χαφίζ Μουχάμαντ Αντνάν στο Reuters.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr