
Τα … προαπαιτούμενα για κομμωτές και μανικιουρίστες
Εκτός από το «φρένο» της κυβέρνησης στις απεργίες, τις περικοπές των επιδομάτων αλλά και τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση έχει συμπεριλαμβάνει στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την γ΄ αξιολόγηση και διατάξεις για τα προσόντα που πρέπει να έχουν κομμωτές και μανικιουρίστες.
Εκτός από το «φρένο» της κυβέρνησης στις απεργίες, τις περικοπές των
επιδομάτων αλλά και τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση έχει
συμπεριλαμβάνει στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την γ΄
αξιολόγηση και διατάξεις για τα προσόντα που πρέπει να έχουν κομμωτές
και μανικιουρίστες.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 239 του πολυνομοσχεδίου ρυθμίζονται τα προσόντα και η διαδικασία για την άσκηση επαγγέλματος του κομμωτή – κουρέα καθώς και τεχνίτη περιποίησης χεριών – ποδιών. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, απαιτείται εφεξής για την άσκηση του επαγγέλματος η κατοχή ενός από τους κατωτέρω τίτλους εκπαίδευσης και κατάρτιση:
Για κομμωτή – κουρέα:
Α)πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 2 ειδικοτητας τεχνικής επαγγελματικής σχολής «Κομμώσεων και βαφής μαλλιών» ή πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 2 ειδικότητας ΤΕΕ Α΄ κύκλου σπουδών «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και εννιά μήνες προϋπηρεσία.
Β) Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3 ειδικότητες ΤΕΕ Β΄ κύκλου σπουδών «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και έξι μήνες προϋπηρεσία.
Γ) Πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ειδικότητες ΕΠΑ.Σ «Κομμωτικής Τέχνης» ή ισότιμος τίτλος σπουδών και έξι μήνες προϋπηρεσία κ.λ.π.
Για μανικιουρίστες
Α) Πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3, ειδικότητες ΣΕΚ «Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.
Β_Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ειδικότητας ΙΕΚ «Αισθητικός Ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών» ή «Δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 ειδικότητας ΙΕΚ «Τεχνικός αισθητικός ποδοολογίας – καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής» ή ισότιμος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής.
in.gr
- Η Fed μέσα από τις δηλώσεις του Κέβιν Γουόρς
- Λίβανος: Ηγετικό στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώνεται σε ισραηλινή επίθεση
- Σκοτώθηκε γυναίκα μετά από επίθεση από αγελάδες στην Αυστρία
- Γραφήματα, χάρτες και απειλές προς το Ιράν – Ο Τραμπ έτοιμος να «πατήσει πυρηνικό κουμπί» μέσω Truth Social
- Στενά του Ορμούζ: Γιατί τα φορτηγά είναι «λύση ανάγκης» για τις ναυτιλιακές
- Λιθουανία: Συνετρίβη drone στην πόλη Ουτένα – «Πιθανόν ουκρανικό» λένε οι αρχές