Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στη Χίο ο Μουζάλας μετά τα σοβαρά επεισόδια στη ΒΙΑΛ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Στη Χίο ο Μουζάλας μετά τα σοβαρά επεισόδια στη ΒΙΑΛ

Την Χίο επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης μουζάλας μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη ΒΙΑΛ.

Την Χίο επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,
Γιάννης Mουζάλας, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της
Τετάρτης στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με το site www.politischios.gr ο κ. Μουζάλας απέκλεισε κάθε πιθανότητα να κλείσει η ΒΙΑΛ και τόνισε ότι οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν κανονικά.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων στους Χαλκειούς, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την ικανοποίηση όλων των υποβληθέντων αιτημάτων αποζημιώσεων από τους κατοίκους του χωριού, ένα ποσό που προσεγγίζει τις 35.000 ευρώ.

Επιπλέον ο κ. Μουζάλας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, είπε ότι οι τοποθετήσεις των οικίσκων έχουν ως στόχο «να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».

Σημειώνεται ότι έξω από τον καταυλισμό ΒΙΑΛ είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κοντινού στον καταυλισμό χωριού Χαλκειός Κώστα Φουτράκη.

Νύχτα επεισοδίων

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συναγερμός όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο, με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Η αστυνομία εισέβαλλε στο εσωτερικό του ΚΥΤ με τις δυνάμεις που διέθετε, προχωρώντας στην προσαγωγή 10 ατόμων, ως υπαίτιων και συμμετεχόντων στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των γεγονότων προσωρινά απαγορεύθηκε η έξοδος των εργαζομένων στη ΒΙΑΛ για την ασφάλειά τους.

Μηταράκης: Η καταστολή μοναδικό μέσο μιας ανίκανης κυβέρνησης

Στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στη Χίο αναφέρεται με δήλωση που διένειμε πριν από λίγο ο βουλευτής του νησιού της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη «ο πειθαναγκασμός και η καταστολή είναι τα μοναδικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη. Μια κυβέρνηση που δεν συζητά. Που δημιούργησε έμφραγμα στη Χίο και στα άλλα νησιά με την ανεύθυνη πολιτική της και σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κατοίκους που ευλόγως ανησυχούν και διαμαρτύρονται».

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι:

«Έχω ήδη δηλώσει ότι η επέκταση της ΒΙΑΛ δε με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί, η ανικανότητα της κυβέρνησης γέμισε τη ΒΙΑΛ.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά μας.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία ασύλου και να προχωρήσει σε άμεσες επαναπροωθήσεις βάσει της ισχύουσας συμφωνίας».

Κι ο κ. Μηταράκης καταλήγει «ο κ. Μουζάλας έφτασε σήμερα κρυφά στο νησί μας χωρίς να μας ενημερώσει. Προφανώς δεν επιζητά το διάλογο. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου του, και αυτός χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση: Πίσω από κλειστές πόρτες για να καλύπτουν την ανικανότητά τους. Αλλά κανείς από εμάς τους υπόλοιπους δεν εφησυχάζει»

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024