Για στάση σιωπής απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι τους τελευταίους μήνες, μίλησε ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων επί του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

«Βιώνουμε επί 8 μήνες, ένα χρόνο, ένα αίσχος, και δυστυχώς η Βουλή μένει σιωπηλή. Είμαστε μόνοι μας και αντιμετωπίζαμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. H ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας είναι οπωσδήποτε θετική εξέλιξη και συμφωνούμε μαζί της απόλυτα, άλλωστε γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο κ. Ρούσκας.

Ταυτόχρονα, όμως, επανέλαβε το αίτημα να είναι εφικτός και ο φυσικός πλειστηριασμός για αναγκαστική εκτέλεση μέχρι 20.000 ευρώ:

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας, μέχρι 20.000 ευρώ, για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε οποιονδήποτε για τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, να είναι διττή η δυνατότητα. Να είναι δυνατός και εφικτός και ο φυσικός πλειστηριασμός μέχρι 20.000 ευρώ, για να εξυπηρετηθούν οι απομακρυσμένες ελληνικές περιοχές», είπε ο κ. Ρούσκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο