Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Σάλος από δήλωση του αμερικανού πρέσβη για μουσουλμάνους [Βίντεο]

Ολλανδία: Σάλος από δήλωση του αμερικανού πρέσβη για μουσουλμάνους [Βίντεο]

Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ολλανδία αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει την Ολλανδία στο «χάος». Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει το 2015 ο Χούκστρα ακούγεται να λέει: «Το ισλαμικό κίνημα έφτασε στο σημείο να βυθίσει την Ευρώπη στο χάος. Στην Ολλανδία υπάρχει χάος, καίνε αυτοκίνητα, καίνε πολιτικούς».

Ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ολλανδία αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες οι μουσουλμάνοι έχουν βυθίσει την Ολλανδία στο «χάος».

«Έχω ήδη κάνει μια δήλωση στο θέμα αυτό. Εξέφρασα τη λύπη μου και βιάζομαι να περάσω σε άλλα θέματα» είπε ο πρεσβευτής Πίτερ Χούκστρα, λίγη ώρα αφότου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη νέα κατοικία του στη Χάγη, ο Χούκστρα απέφυγε να διευκρινίσει αν εμμένει στις δηλώσεις που έκανε το 2015 στις ΗΠΑ.

Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι, εμφανώς δυσαρεστημένοι από τη «διπλωματική» αποφυγή του θέματος, ρωτούσαν συνεχώς αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν «άβατα» στην Ολλανδία και ποιοι είναι οι πολιτικοί που «κάηκαν» από τους μουσουλμάνους.

Ο πρεσβευτής επέμεινε ότι «δεν θα επανέλθει στο θέμα αυτό».

Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει το 2015 ο Χούκστρα ακούγεται να λέει: «Το ισλαμικό κίνημα έφτασε στο σημείο να βυθίσει την Ευρώπη στο χάος. Στην Ολλανδία υπάρχει χάος, καίνε αυτοκίνητα, καίνε πολιτικούς».

Για fake news μίλησε ο αμερικανός πρεσβευτής

Το βίντεο αυτό προκάλεσε σάλο στην Ολλανδία τον περασμένο μήνα όταν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση NOS, ο πρεσβευτής αρνήθηκε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις. «Θα το αποκαλούσαμε ψευδείς ειδήσεις (fake news)» απάντησε στον δημοσιογράφο.

Αφού του έδειξε το βίντεο του 2015 ο δημοσιογράφος τον άκουσε, εμφανώς κατάπληκτος, να δηλώνει ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε τον όρο «fake news».

Σε ένα εξίσου αμφιλεγόμενο μήνυμά του στο Twitter, ο Χούκστρα ζήτησε αορίστως συγγνώμη τον Δεκέμβριο.

«Έκανα κάποιες δηλώσεις το 2015 και λυπάμαι για την ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ευχαριστώ που αποδεχτήκατε τη συγγνώμη μου».

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024