Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κοτζιά με ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ την Πέμπτη

Συνάντηση Κοτζιά με ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ την Πέμπτη

Με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Η τελευταία συνάντηση του κ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες και μετά από αυτήν ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 μπορεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αναγγέλλοντας την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, ο ίδιος είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, συμφωνία για κάποιου είδους λύση. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, περιμένουμε τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στα τέλη αυτού του μήνα, ελπίζουμε να έλθει με συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα την σκεφτούμε και μετά θα λάβουμε θέση».

Ο κ. Οσμάνι αποσαφήνισε, μάλιστα, πως «οτιδήποτε ακούγεται στα μέσα ενημέρωσης για διάφορα ονόματα ή προτάσεις είναι μόνο εικασίες» και δεν βοηθάει τη διαδικασία. Αυτό που έχει σημασια «είναι να είμαστε δεσμευμένοι για την αναζήτηση λύσης» μέσα στους επόμενους έξι μήνες πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το 2018 ως «χρυσή χρονιά».


Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξέφρασε κι αυτός την πεποίθησή του ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια, διαμηνύοντας πως δεν θα μπει στην ονοματολογία.

Ο κ. Τζανακόπουλος, πρόσθεσε πως «έχουμε καλέσει το σύνολο της αντιπολίτευσης και χαιρετίζουμε τα κόμματα που πήραν θέση με σαφήνεια. Εφόσον έχουμε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, εφόσον υπάρχουν θετικά βήματα, προφανώς και θα ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί».


in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024