Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τοποθέτησή του για το ζήτημα χορήγησης ασύλου σε έναν από του οχτώ τούρκους στρατιωτικούς.

«Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» αναφέρει.

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες», η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως «ο πρώην ακτιβιστής και θιασώτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την δήλωση του κ. Κοντονή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, διατυπώνοντας μάλιστα κρίσεις που είναι αντίθετες και με το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, αλλά και της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, η οποία έκρινε ότι οι 8 αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Προκλητική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία και την αναφορά του υπουργού στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στη Μόρια. «Για άλλη μία φορά επανέλαβε – εμμέσως αυτή τη φορά – ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στα κέντρα υποδοχής».

Η συνέντευξη του κ. Μουζάλα είναι άλλο ένα δείγμα «της υποκρισίας και της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο