
ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη
Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τοποθέτησή του για το ζήτημα χορήγησης ασύλου σε έναν από του οχτώ τούρκους στρατιωτικούς.
Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τοποθέτησή του για το ζήτημα χορήγησης ασύλου σε έναν από του οχτώ τούρκους στρατιωτικούς.
- Μουζάλας: Βάσιμες ενδείξεις ότι οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες
«Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» αναφέρει.
Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες», η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως «ο πρώην ακτιβιστής και θιασώτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την δήλωση του κ. Κοντονή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, διατυπώνοντας μάλιστα κρίσεις που είναι αντίθετες και με το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, αλλά και της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, η οποία έκρινε ότι οι 8 αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία».
Προκλητική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία και την αναφορά του υπουργού στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στη Μόρια. «Για άλλη μία φορά επανέλαβε – εμμέσως αυτή τη φορά – ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στα κέντρα υποδοχής».
Η συνέντευξη του κ. Μουζάλα είναι άλλο ένα δείγμα «της υποκρισίας και της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
in.gr
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442