Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΤΑΙΠΕΔ: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τρία λιμάνια

ΤΑΙΠΕΔ: Επενδυτικό ενδιαφέρον για τρία λιμάνια

Μετά την πώληση του Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης σειρά παίρνουν τα 10 μικρότερα λιμάνια της χώρας που βρίσκονται υπό την διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά την πώληση του Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης σειρά παίρνουν τα 10 μικρότερα λιμάνια της χώρας που βρίσκονται υπό την διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.

Για την αξιοποίηση των εν λόγω 10 λιμένων (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας) ενημερώθηκε από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος κατά την παρουσίαση της πορεία των 10 λιμένων σημείωσε ότι όλοι οι Οργανισμοί παρουσιάζουν κερδοφορία, έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και παρουσιάζουν αύξηση τζίρου και κερδών.

Τα στελέχη του Ταμείου εκτιμούν για να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων θα πρέπει να βρεθούν νέα κεφάλαια για επενδύσεις που θα διευρύνουν μεταξύ άλλων και τις υποδομές τους. Έτσι το ΤΑΙΠΕΔ έχοντας στην διάθεση του την μελέτη που έχουν εκπονήσει ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα καθορίσει καθορίσει την στρατηγική και τις προτεραιότητες στην αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα τα ευρήματα της μελέτης σε καθένα από τα λιμάνια ξεχωριστά, ενώ θα συνεχιστεί ο κύκλος επαφών και επισκέψεων, με την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα να είναι οι επόμενοι σταθμοί.

Όπως σημείωναν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, λόγω της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της ραγδαίας αύξησης του κύκλου εργασιών του με την πλήρη ανάπτυξη που ήδη συντελείται από την Cosco, εκτιμάται ότι μπορεί να εκφραστεί ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές στους Οργανισμούς Λιμένων Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας (Αττικό Λιμενικό Σύστημα), καθότι η αύξηση των εργασιών του ΟΛΠ αναγκαστικά θα κατανεμηθεί και σε άλλους λιμένες, με προτεραιότητα τα Αττικά λιμάνια.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024