Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fisker EMotion: To... αντίπαλο δέος

Fisker EMotion: To… αντίπαλο δέος

Η Fisker παρουσιάζει στο CES του Las Vegas ένα νέο τετράθυρο coupe μοντέλο με εντυπωσιακή σχεδίαση και προδιαγραφές που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν άξιο αντίπαλο για το Tesla Model S.


Η αμερικανική φίρμα αποκάλυψε από το Las Vegas ένα νέο μοντέλο το οποίο φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από τη ηλεκτρική δόξα της Tesla και του Model S προσφέροντας μια πιο «συναισθηματική» αλλά και πιο προσιτή εναλλακτική.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το EΜotion θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά από το 2020 προς 129.000 δολάρια, ποσό που υπολείπεται κατά 6.000 δολάρια από αυτό που καλούνται να καταβάλλουν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το Tesla Model S 100D.

Όπως και να έχει με την τιμή του, όσοι επιλέξουν να καταβάλουν το παραπάνω ποσό θα έχουν στη διάθεσή τους ένα εντυπωσιακό τετράθυρο coupe το οποίο χάρη στην παρουσία τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ υπόσχεται συνδυαστική ισχύ 779 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 645 χλμ.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την παράμετρο αυτονομία και τους χρόνους φόρτισης, η Fisker υπόσχεται ότι με τη συνδρομή ταχυφορτιστή το EΜotion μπορεί να αναπληρώσει ενέργεια που αντιστοιχεί σε 160 χλμ. διαδρομής σε μόλις εννέα λεπτά.

Σε επίπεδο επιδόσεων αν και η Fisker δεν δημοσιοποιεί τα ακριβή μεγέθη και προδιαγραφές του EMotion, υπόσχεται χρόνο επιτάχυνσης από 0-96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανταγωνισμός, δηλαδή το Tesla Model S μπορεί να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Πέρα από την σύγκριση και αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες του EΜotion, η Fisker εκτός από το συγκεκριμένο σπορ τύπο αμαξώματος ανάμεσα σε sedan και coupe επέλεξε να τοποθετήσει στο νέο της μοντέλο «butterfly» πόρτες κάτι που το καθιστά και το μοναδικό του είδους των τετράθυρων coupe που αξιοποιεί αυτή τη διάταξη. Την εικόνα συμπληρώνουν οι πληθωρικές καμπύλες που σε συνάρτηση και με τους τροχούς των 24 ιντσών προσδίδουν στο EMotion μια επιβλητική όσο και δυναμική παρουσία.

Παράλληλα το αλουμινένιο ρύγχος του EMotion, εξοπλίζεται με ένα εξελιγμένο σύστημα αισθητήρων το οποίο σε συνδυασμό με την παρουσία καμερών στους εξωτερικούς καθρέφτες, εξασφαλίζει στο αμερικανικό μοντέλο την ικανότητα αυτόνομης οδήγησης.

Πέρα από το EMotion, η Fisker ανακοίνωσε από το CES την πρόθεσή της να εξελίξει μπαταρίες στερεού τύπου οι οποίες, θεωρητικά τουλάχιστον, υπόσχονται φόρτιση σε 60 δευτερόλεπτα με την προοπτική να εξοπλίζει τα μοντέλα της με αυτές από το 2023.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024