Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ρώσοι δανείστηκαν περισσότερα χρήματα από όσα κατέθεσαν

Οι Ρώσοι δανείστηκαν περισσότερα χρήματα από όσα κατέθεσαν

Στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου του 2017, οι ρώσοι πολίτες δανείστηκαν περισσότερα χρήματα από όσα κατέθεσαν στους λογαριασμούς τους. Την 1η Δεκεμβρίου τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια ενώ οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς μόνο κατά 800 δισεκατομμύρια ρούβλια, φθάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τα 12 τρισεκατομμύρια και τα 25 τρισεκατομμύρια αντίστοιχα.

Στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου του 2017, οι ρώσοι πολίτες δανείστηκαν περισσότερα χρήματα από όσα κατέθεσαν στους λογαριασμούς τους.

Την 1η Δεκεμβρίου τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 1,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια ενώ οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς μόνο κατά 800 δισεκατομμύρια ρούβλια, φθάνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας τα 12 τρισεκατομμύρια και τα 25 τρισεκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο κόσμος έπαψε να παίζει το ρόλο του άμεσου πιστωτή του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με τους αναλυτές της Ρωσικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Εξισορρόπηση της κατάστασης παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο που είναι η παραδοσιακή περίοδος των καταθέσεων, καθώς την περίοδο αυτή καταβάλλονται τα επιδόματα και ο δέκατος τρίτος μισθός, επισημαίνει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Γκαϊντάρ Μιχαήλ Χρόμοφ, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι είναι αμφίβολο αν οι καταθέσεις θα υπερβούν ουσιαστικά τα δάνεια.

Το ότι τα δάνεια υπερέβαιναν τις καταθέσεις είναι βέβαια κάτι που συνέβαινε και παλαιότερα, αλλά αυτό γινόταν σε μια περίοδο που αυξάνονταν τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων πολιτών, τα οποία σήμερα μειώνονται, λέει ο Χρόμοφ. Στο διάστημα Ιανουαρίου –Νοεμβρίου μειώθηκαν κατά 1,4%.

Όπως επισημαίνει ο Μιχαήλ Χρόμοφ, εξαιτίας της πτωτικής τάσης των εισοδημάτων που παρατηρείται κατά σειρά τα τελευταία τρία χρόνια, ο κόσμος προσφεύγει στα καταναλωτικά δάνεια, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική σταθερότητα των νοικοκυριών.

Αυτό συμβαίνει, όπως λέει, επειδή ενισχύεται και η ζήτηση σε καταναλωτικά είδη και υπηρεσίες, η οποία πράγματι αυξάνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου η καταναλωτική ζήτηση αυξήθηκε κατά 3%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024