Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε το αίτημά του για μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με βουλευτές και των δύο κομμάτων στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι ένας νόμος που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα προστασίας ανήλικων μεταναστών (το λεγόμενο DACA), θα πρέπει ταυτόχρονα να περιλαμβάνει την ασφαλή φύλαξη των συνόρων.

«Χρειάζεται τείχος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή θα γίνει σε «φάσεις».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ προσέρχονταν οι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ζητά μια διακομματική λύση και ότι πιστεύει πως οι δύο πλευρές θα διαπραγματευτούν το ζήτημα καλή τη πίστει.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η αμερικανική κυβέρνηση ανακάλεσε το πρόγραμμα DACA με το οποίο χορηγούνταν άδειες παραμονής σε εργασίας σε εκείνους που είχαν μπει στις ΗΠΑ παράτυπα ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι, τους αποκαλούμενους «ονειροπόλους».

Ο Τραμπ κάλεσε τους βουλευτές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση και διαβεβαίωσε ότι όταν επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο έχοντας καταλήξει σε συμφωνία για ένα νόμο, εκείνος θα τον υπογράψει.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο