Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερωτήματα για ευφυΐα Τραμπ: Ξέχασε τον ύμνο των ΗΠΑ [Βίντεο]

Ερωτήματα για ευφυΐα Τραμπ: Ξέχασε τον ύμνο των ΗΠΑ [Βίντεο]

Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ο Τραμπ «μασά» τα λόγια του αμερικανικού ύμνου. Η αρχή προδίδει την διατάραξη της κανονικότητας. Σε σχετικό βίντεο, ο Τραμπ φαίνεται να δυσκολεύεται να εκστομίσει τα πρώτα λόγια του ύμνου. Εμφανίζεται να «τρώει» ορισμένες λέξεις και να «σκοντάφτει» σε περιστασιακές παύσεις.

Ο δείκτης ευφυΐας του αμερικανού προέδρου αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης, αφήνοντας χώρο στους επικριτές του να προβαίνουν σε αστεϊσμούς.

Η νοητική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ απασχόλησε, αν μη τι άλλο, και μετά την δημοσίευση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, ο οποίος γράφει ότι οι συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ δεν τρέφουν καμία εκτίμηση στο πρόσωπό του και ότι τρομοκρατήθηκαν με την εκλογή του.

Ανάλογο «επεισόδιο» είχε προκληθεί και ύστερα από δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «βλάκα» τον Τραμπ. Διέψευσε όμως, λίγο αργότερα, τη συγκεκριμένη φήμη.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ο Τραμπ «μασά» τα λόγια του αμερικανικού ύμνου.

Η αρχή προδίδει την διατάραξη της κανονικότητας. Σε σχετικό βίντεο, ο Τραμπ φαίνεται να δυσκολεύεται να εκστομίσει τα πρώτα λόγια του ύμνου. Εμφανίζεται να «τρώει» ορισμένες λέξεις και να «σκοντάφτει» σε περιστασιακές παύσεις.

Ορισμένες, δε, φράσεις και προτάσεις τις τραγουδά με ένα δικό του ιδιαίτερο ύφος. Καθώς τελειώνει το…επεισόδιο ο Τραμπ με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση λέει την τελευταία φράση του ύμνου.

Είναι η πρώτη φορά που ο φακός συλλαμβάνει τον Τραμπ να έχει ξεχάσει τα λόγια του αμερικανικού ύμνου.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα του Τwitter, δεν χαρίστηκαν στον αμερικανό πρόεδρο:

Όπως προβλέπει το τελετουργικό για τους αμερικανούς ηγέτες, στη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου οφείλουν να στέκονται απέναντι από την αμερικανική σημαία με το δεξί χέρι στην καρδιά. Εάν δεν ακολουθήσουν, πάντως, τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν τους επιβάλλεται τιμωρία.

Aπαντώντας στους επικριτές του, ο Τραμπ έγραψε: «Παλεύουμε για τους αγρότες, την πατρίδα μας και την μεγάλη αμερικανική μας σημαία. Θέλουμε η σημαία να αντιμετωπίζεται με σεβασμό όπως και ο εθνικός μας ύμνος».

Ο αμερικανος ηγέτης θα εξεταστεί την Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed και τα αποτελέσματα της ιατρικής του επίσκεψης θα δημοσιοποιηθούν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε δημοσιεύσει μήνυμα του γιατρού του στο οποίο αυτός διαπίστωνε ότι «χαίρει άκρας υγείας».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024