Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μασάζ» υπουργών σε βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο

«Μασάζ» υπουργών σε βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο

Ενέσεις αισιοδοξίας επιχειρεί το Μαξίμου εν όψει του πολυνομοσχεδίου με το οποίο αναμένεται να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Η επωδός πως «τα δύσκολα πέρασαν» είναι αυτή με την οποία φιλοδοξούν να πείσουν όσους εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, δίχως πάντως να έχουν καταγραφεί προσώρας «ύποπτοι» προς καταψήφιση βουλευτές.

Ενέσεις αισιοδοξίας επιχειρεί το Μαξίμου εν όψει του πολυνομοσχεδίου με
το οποίο αναμένεται να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Η επωδός πως «τα
δύσκολα πέρασαν» είναι αυτή με την οποία φιλοδοξούν να πείσουν όσους
εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, δίχως πάντως να έχουν καταγραφεί
προσώρας «ύποπτοι» προς καταψήφιση βουλευτές.

Άλλο ένα επιχείρημα που θα αξιοποιηθεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία είναι αυτό που ακούστηκε από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: ότι το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Περιλαμβάνει, ωστόσο, μέτρα που διόλου ευχάριστα είναι και έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ: πιο δύσκολες αποφάσεις για τις απεργίες, περικοπή οικογενειακών επιδομάτων, επέκταση πλειστηριασμών για τους οφειλέτες του Δημοσίου, επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων, αλλά και η δέσμευση για επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου, εφόσον δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει απόψε – προγραμματισμένη – ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλους συναρμόδιους για το πολυνομοσχέδιο υπουργούς (Έφη Αχτσιόγλου, Γιώργος Σταθάκης, Σταύρος Κοντονής και άλλοι). Μιλώντας στους συναδέλφους του πίσω από τις κλειστές πόρτες του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια πρόγευση όσων θα πει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, υπερασπίστηκε τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν κέρδη από τη διαπραγμάτευση και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα οικογενειακά επιδόματα. Κατά τον ίδιο, αποφεύχθηκε η πλήρης περικοπή τους και αντιθέτως, μέσω της αναδιανομής που συμφωνήθηκε, αυξήθηκε ο συνολικός τους προϋπολογισμός.

Αναμένεται πάντως να δεχθεί βροχή ερωτήσεων για τα πλεονάσματα και τους φετινούς στόχους, αλλά και για τους πλειστηριασμούς, ενώ έντονη είναι η ανησυχία βουλευτών και για την τέταρτη αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει κυρίως διαρθρωτικές αλλαγές ακόμη και στον τομέα της Παιδείας.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024