Ως βασικό παράγοντα αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων καταγγέλλει τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και την διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Κατά συνέπεια η όποια επίλυση του ονοματολογικού, με την επιλογή σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις και με αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, όπως κάνουν οι κυβερνώντες» σημειώνουν από τον Περισσό.

«Όσον αφορά στον “εθνικιστικό παροξυσμό” που καλλιέργησε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, του υπενθυμίζουμε -αν τυχόν δεν το θυμάται ή δεν το γνωρίζει- ότι πρωταγωνιστές στα συλλαλητήρια του “εθνικιστικού παροξυσμού” ήταν το κόμμα του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και ο κυβερνητικός του συνέταιρος κ. Καμμένος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και συμπληρώνει πως «η εθνικιστική επίθεση τότε εναντίον του ΚΚΕ, με τη γνωστή ρήση “πλην Λακεδαιμονίων” εκπορεύτηκε από το δικό του κόμμα, τον ΣΥΝ μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο