Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Παρασκευή
Δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς
η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά
τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης
πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες
πλοίων, από τις 00.01 έως τις 24:00 την Παρασκευή.
Δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 έως τις 24:00 την Παρασκευή.
Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει «για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».
«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει, στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα