Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στυγερή δολοφονία επιχειρηματία στη Σόφια

Στυγερή δολοφονία επιχειρηματία στη Σόφια

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Δευτέρα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Σόφια.

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων της Βουλγαρίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Δευτέρα, έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Σόφια.

Ο φόνος αυτός πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες αφότου η Βουλγαρία, η φτωχότερη χώρα της ΕΕ και η πιο διεφθαρμένη σύμφωνα με τον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, ανέλαβε την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ για πρώτη φορά αφότου εντάχθηκε σ’ αυτήν το 2007.

Ο Πέταρ Χρίστοφ, 49 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του στη Μαναστίρσκι Λιβάντι, μια πολυτελή περιοχή της πρωτεύουσας Σόφια.

Ο Χρίστοφ, ένας σημαντικός επιχειρηματίας της κεντρικής Βουλγαρίας με συμφέροντα στις κατασκευές, τα ακίνητα και τον τουρισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου περίπου 30 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Χρίστοφ είχε επίσης σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.
«Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σόφιας Ιβάιλο Ιβάνοφ. «Το πρόσωπο είναι ένας 49χρονος βούλγαρος πολίτης, ένας επιχειρηματίας, αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Ο φόνος του Χρίστοφ έρχεται ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις Βρυξέλλες επειδή δεν έχει κάνει πολλά πράγματα για να καταπολεμήσει εγκληματικές συμμορίες και την επίσημη διαφθορά. Πριν από τρεις εβδομάδες, ένας ανώτερος εφοριακός είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Σόφιας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Βουλγαρία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ.

Όμως μια εβδομάδα πριν από τον φόνο του Χρίστοφ, ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ άσκησε το βέτο του σε νομοθεσία κατά της διαφθοράς λέγοντας ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει τα μέσα για να ερευνηθούν αποτελεσματικά δίκτυα διαφθοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024