Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τρένο σε 3 ώρες και 20' από Ιούνιο

Σπίρτζης: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο σε 3 ώρες και 20′ από Ιούνιο

Βέβαιος ότι από τον Ιούνιο το τρένο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει την απόσταση σε 3 ώρες και 20 λεπτά, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιθεώρησε τη Δευτέρα τις κατασκευαστικές εργασίες της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, στο τμήμα Τιθορέα - Λιανοκλάδι.

Βέβαιος ότι από τον Ιούνιο το τρένο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει την απόσταση σε 3 ώρες και 20 λεπτά, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιθεώρησε τη Δευτέρα τις κατασκευαστικές εργασίες της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Ο υπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τον ανακαινισμένο σιδηροδρομικό σταθμό Τιθορέας και επιβιβάστηκε στον συρμό που εκτέλεσε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, η οποία τίθεται σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός μήκους 106 χιλιομέτρων, που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υφιστάμενης μονής γραμμής μήκους 122 χιλιομέτρων «είναι ένα έργο που αλλάζει το μεταφορικό και το συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής».

«Σήμερα παραδίδονται τα 54 από τα 106 χιλιόμετρα. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου. Θα έχουμε επιτέλους το Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή. Θα μπορούμε να κάνουμε τρεις ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι είναι πολιτική επιλογή και στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024