Αδιάβλητες αλλά παιδαγωγικά αδόκιμες, χαρακτήρισε τις πανελλαδικές εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» , ο  υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου βρίσκει «πεντακάθαρη και ρεαλιστική» την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια το καλοκαίρι και κρίνει ότι η κυβέρνηση θα φτάσει ώς το τέλος της τετραετίας και οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Για τις διαδικασίες εκλογής μουφτή στη Θράκη αποφεύγει να πάρει θέση, ενώ κάνει γνωστό ότι «ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα νόμος με τον οποίο η σαρία γίνεται προαιρετική».
Στις επικοινωνιακές «πληγές» που άνοιξαν οι νέες αποφάσεις του για περιορισμό των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολείων κάνει λόγο για «άδικη σπέκουλα» και την αποδίδει στα «συγγενή ΜΜΕ». Αναλύοντας τις σχετικές αποφάσεις του αναφέρει ότι «περιορίζονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό που έχουν υψηλό κόστος και χαμηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα».

Τέλος, για το εξεταστικό σύστημα δεν «ανοίγει τα χαρτιά του», ενώ για τις μετεγγραφές αναφέρει ότι «θα νομοθετήσουμε τη δυνατότητα όλα τα αδέλφια να σπουδάζουν στην ίδια πόλη, εκτός από παιδιά οικογενειών με πολύ υψηλό εισόδημα».

in.gr