Την Τρίτη η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για τα δέκα μεγάλα λιμάνια
Την Τρίτη θα ενημερωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μελέτη αξιοποίησης των δέκα μεγάλων λιμανιών της χώρας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Τη μελέτη που αφορά την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων λιμανιών της χώρας με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, θα παρουσιάσει την Τρίτη η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Στη συνέχεια, ο αρμόδιος υπουργός, αφού αποκτήσει πλήρη εικόνα, αναμένεται να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Ταμείο.
Σήμερα, στη σύσκεψη με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Άρης Ξενόφος, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το κοινωνικό αποτύπωμα των λιμανιών στις τοπικές κοινωνίες, ενώ από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Οργανισμών τόνισαν την σημασία που έχει η σύμπλευση των λιμανιών με τις τοπικές κοινωνίες. Εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πολιτική του υπουργείου να προχωρήσει η αξιοποίηση των λιμανιών με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια που συχνά δεν επιτρέπουν στους Οργανισμούς να προχωρήσουν σε έργα ή επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη.
Ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων με ενδεχόμενους παραχωρησιούχους, και εξέφρασε την βούληση να επισκεφτεί όλα τα λιμάνια.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση ενόψει της αυριανής παρουσίασης, και με δεδομένες τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την ανάπτυξη των λιμανιών. Σημείωσε δε, την ανάγκη να λυθούν θέματα που αφορούν τη σύνδεση των λιμανιών με τα δίκτυα μεταφορών, τη στελέχωση των Οργανισμών με προσωπικό και την προώθηση των επενδύσεων.
in.gr
- LIVE: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη
- Αττικόν: «Πλημμύρισε» ξανά με ράντζα – Κραυγή αγανάκτησης των πολιτών
- «Δεν είπε ούτε λέξη, μας χτύπησε και έφυγε» – Τι λένε στο in τα θύματα της επίθεσης στου Φιλοπάππου
- Ο «πόλεμος των Lego» και η νέα εποχή της «slopaganda»
- Όλα τα σενάρια: Οι πίνακες των διαιτητών της Super League θα βγουν ξαφνικά
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442