Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει την επιστροφή Αιγυπτιωτών στην πατρώα γη

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στηρίζει την επιστροφή Αιγυπτιωτών στην πατρώα γη

Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β' έγινε δεκτός ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, χθες το απόγευμα, στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του έλληνα υφυπουργού στην Αίγυπτο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Αλεξάνδρεια, σήμερα το μεσημέρι, στον Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου, παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου.

Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ έγινε δεκτός ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, χθες το απόγευμα, στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του έλληνα υφυπουργού στην Αίγυπτο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Αλεξάνδρεια, σήμερα το μεσημέρι, στον Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου, παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου.

Κατά τη συνάντησή τους, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον αλεξανδρινό προκαθήμενο για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», της επιστροφής, από τις 7 έως τις 14 Μαρτίου, στη γη των πατεράδων και παππούδων τους 100 Αιγυπτιωτών, ένα θέμα που συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο Κάιρο με την ομόλογό του αιγυπτία υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ναμπίλα Μάκραμ.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευλόγησε το όλο εγχείρημα, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και εθελοντικά το όλο πρόγραμμα, αναμένοντας να υποδεχτεί τους 100 Αιγυπτιώτες, 70 από την Ελλάδα και 30 από την Κύπρο, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση που το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του αιγυπτίου προέδρου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, και έχει την αμέριστη στήριξη τόσο του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του κυπρίου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, όπως τόνισε ο κ. Κουίκ στον Πατριάρχη Θεόδωρο, εκτός από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ιδιαίτερα η περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα των εκδηλώσεων «ΝΟΣΤΟΣ», που θα φέρουν πιο κοντά τα τρία κράτη και λαούς, μετά από τις αποφάσεις που πήραν οι κ.κ. Κουίκ και Μάκραμ.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της Κύπρου στο όλο εγχείρημα μέσω των καθοριστικών προσπαθειών και της συνεργασίας του επιτρόπου της Κυπριακής Προεδρίας για θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου.

«Είμαστε όλοι στη διάθεσή σας, εθελοντές για την επιτυχία του σημαντικού αυτού προγράμματος» κατέληξε ο αλεξανδρινός προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτου Άκκρας Νάρκισσου, και του γραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ Μπιάζη, και ευχαρίστησε τον κ. Κουίκ για την επίσκεψη και την παρουσία του στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και της Ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα της Αλεξάνδρειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024