«Θα ήταν όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων και πλήρους εξομάλυνσης της κατάστασης στην περιοχή», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης και κάνει λόγο για ένα «διεθνές πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό ή της ΠΓΔΜ», καθώς όπως εξηγεί «για πολλούς λόγους, πολλές χώρες και στην ΕΕ επιθυμούν οριστική λύση στην κατεύθυνση παγίωσης των συνόρων με μια συνθήκη ειρήνης στην περιοχή».

Για το αν δημιουργεί προβλήματα η στάση του Π. Καμμένου μετά και το ζήτημα δεδηλωμένης που έθεσε η ηγεσία της ΝΔ, σημειώνει πως «κοιμούνται από λάθος πλευρό αυτοί που νομίζουν ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην κυβέρνηση». Κατηγορεί, επίσης, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καθοδηγούμενη από το τυφλό πάθος της για την εξουσία, αφενός παραβλέπει ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας, αφετέρου πολώνει σε ζητήματα για τα οποία δεν χρειάζεται καμία πόλωση».

Σχετικά με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση υπακούει πλήρως στο εσωτερικό και διεθνές δίκαιο και έτσι θα λειτουργήσει».

Κατά τ’ άλλα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό οκταετίας, ενώ για την εποχή μετά το Μνημόνιο εκφράζει την ανάγκη σχεδιασμού για ανάπτυξη της χώρας στη κατεύθυνση στήριξης των πιο αδύναμων. «Για εμάς, στόχος είναι η στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που βάζουν η δική μας παραγωγή και η δική μας δυνατότητα, βοηθώντας έτσι την εσωτερική κατανάλωση», τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο