Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συνάντηση Μακρόν-Eρντογάν

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συνάντηση Μακρόν-Eρντογάν

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες με τον ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ευρώπη. «Το θέμα των δικαιωμάτων θα συζητηθεί ανοιχτά», δηλώνει ο Μακρόν.

Όλο και πιο απομονωμένος διπλωματικά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, επιχειρεί με τη σημερινή επίσκεψή του στο Παρίσι μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ευρώπη, σύμφωνα με γάλλους σχολιαστές.

Πρόκειται παράλληλα και για μια προσπάθεια υπενθύμισης στους 28 πόσο απαραίτητος εταίρος είναι η Τουρκία για την ΕΕ σε δύο βασικούς τομείς: τη μετανάστευση και τη διαχείριση περιφερειακών κρίσεων.

Επιλέγοντας κατά προτεραιότητα την υποστήριξη του Γάλλου προέδρου, το Παρίσι είναι η πρώτη μεγάλη πρωτεύουσα, εξαιρουμένων των Βρυξελλών, που επισκέπτεται ο τούρκος πρόεδρος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Θα τηρήσει τον λόγο του ο Μακρόν;

Με δεδομένο όμως ότι μέρα με τη μέρα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ολοένα περισσότερο στην Τουρκία, η σημερινή επίσκεψή του Τ. Ερντογάν στη Γαλλία έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις. Με την ευκαιρία των ευχών προς τον τύπο ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν διαβεβαίωσε πάντως ότι «το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συζητηθεί ανοιχτά».

Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι μιλάει «με όλους και για όλα τα θέματα ανοιχτά, ακόμα και αυτά που θυμώνουν». «Θα το κάνω με σεβασμό αλλά και ταυτόχρονα με το μέλημα υπεράσπισης των αξιών μας και των συμφερόντων μας» είπε χαρακτηριστικά ο Εμ. Μακρόν.

Έτσι πολλοί περιμένουν να διαπιστώσουν εάν πράγματι θα τηρήσει το λόγο του κατά τη διάρκεια του γεύματος ή κατά τη συζήτηση περί αμυντικής συνεργασίας που προτίθεται να ζητήσει ο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από την Τουρκική Πρεσβεία, κρατώντας τις φωτογραφίες των Τούρκων δημοσιογράφων που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι



Deutsche Welle

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024