Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ προτείνει το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ προτείνει το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως είναι υπέρ μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. 

Οι εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βρέθηκαν στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το Πολιτικό Συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του στις ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί τη σημασία αυτών των στόχων, τονίζοντας πως «η ΝΔ εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

Εν αναμονή της σύγκλησης της ΚΕ, πιθανότατα στις 19-20 Ιανουαρίου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024