Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνας εξελίξεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Ιανουάριος

Μήνας εξελίξεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Ιανουάριος

«Καυτός» αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος σχετικά με τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, με το θερμόμετρο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει αρκετά.

«Καυτός» αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος σχετικά με τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, με το θερμόμετρο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης να ανεβαίνει αρκετά.

Όπως σημειώνει το Βήμα της Κυριακής, η διαδικασία της επίλυσης δεν θα είναι εύκολη, με τον πρωθυπουργό να περιμένει πρώτα να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Μέσα στο μήνα που διανύουμε αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρκετές συναντήσεις στελεχών των δύο κυβερνήσεων, ενώ ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δεν αποκλείεται να παρουσιάσει την αρχική του πρόταση κατά τη συνάντηση που θα έχει με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης επικρατεί άκρα μυστικότητα για το περιεχόμενο των συνομιλιών σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τη μόνη επίσημη θέση να μιλά για «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία, που θα ισχύει έναντι όλων και για όλους τους σκοπούς».

Πιέζουν τα Σκόπια για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για μη αποκλειστικότητα της κληρονομιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης των Σκοπίων στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα, ακόμα και με «υποχωρήσεις».

Αυτό που θέλει να… προλάβει η ΠΓΔΜ είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024