Με «αλχημείες» επιχειρεί η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου στην Πάτρα να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση κλινών ΜΕΘ. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον υπουργό Υγείας, η Μονάδα Ανάνηψης χρησιμοποιείται για τη νοσηλεία ασθενών που χρήζουν εντατικής θεραπείας.

Οι Τομεάρχες Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου επικαλούνται μαρτυρίες εργαζομένων στο νοσοκομείο σύμφωνα με τις οποίες τα δέκα διαθέσιμα κρεβάτια της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο φιλοξενούν ισάριθμα σοβαρά περιστατικά με αποτέλεσμα άλλοι επτά  ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Ανάνηψης του νοσοκομείου!

Αυτό σημαίνει πως δεσμεύονται σχεδόν τα μισά κρεβάτια της αίθουσας Ανάνηψης, «με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη σωστή λειτουργία των χειρουργείων και της αίθουσας ανάνηψης αλλά και την εντατική νοσηλεία των διασωληνωμένων ασθενών μέσα στον χώρο αυτό», υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Εγείρουν δε και ζήτημα ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών σε άλλο χώρο πλην της ΜΕΘ την οποία χρειάζονται, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει τυχόν πλημμέλεια στην παρακολούθηση τους εκτός της Εντατικής Μονάδας. Επιπλέλον, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων στους χειρουργημένους ασθενείς που παραμένουν στην Ανάνηψη από τους επισκέπτες των διασωληνωμένων ασθενών.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές οι συνοδοί των διασωληνωμένων ασθενών διαμαρτύρονται για τον περιορισμό των ωρών του επισκεπτηρίου.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, εάν είναι στη γνώση του η έλλειψη κλινών ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στην υγεία των ασθενών και των συνοδών τους από την ταυτόχρονη συνύπαρξή τους στο χώρο της Ανάνηψης.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο