Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Εποικοδομητικές συνομιλίες για τον Προϋπολογισμό

ΗΠΑ: Εποικοδομητικές συνομιλίες για τον Προϋπολογισμό

Οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο διαβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι διεξήγαγαν «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας και δύο απεσταλμένους του Λευκού Οίκου ως προς τις δημόσιες δαπάνες.

Οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο διαβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι διεξήγαγαν «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας και δύο απεσταλμένους του Λευκού Οίκου ως προς τις δημόσιες δαπάνες, ενόψει της προθεσμίας της 19ης Ιανουαρίου για την εξεύρεση συμβιβασμού που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους και την αποτροπή της παράλυσης δημόσιων υπηρεσιών.

«Είχαμε θετική και παραγωγική συνάντηση και όλα τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουμε να συζητάμε (…) για να επιλύσουμε γρήγορα όλα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», ανέφεραν ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, και η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχαν για πάνω από μια ώρα στο Καπιτώλιο ο Σούμερ, η Πελόσι, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και δύο στελέχη του Λευκού Οίκου, ο διευθυντής νομοθετικού έργου της προεδρίας Μαρκ Σορτ και ο διευθυντής προϋπολογισμού της προεδρίας Μικ Μαλβέινι.

Ρεπουμπλικάνοι: Μην θέσετε σε ομηρία τις στρατιωτικές δαπάνες

Από την πλευρά τους, ο Λευκός Οίκος και οι ρεπουμπλικάνοι επικεφαλής των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου, σε κοινή τους ανακοίνωση έπειτα από τη συνάντηση, προέτρεψαν τους κοινοβουλευτικούς να μην θέσουν υπό «ομηρία» τις στρατιωτικές δαπάνες εξαιτίας της πολιτικής για τη μετανάστευση.

Και τόνισαν ότι η επίτευξη συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους είναι σημαντική.

«Συνεχίζει επίσης να είναι σημαντικό τα μέλη του Κογκρέσου να μη θέσουν υπό ομηρία τη χρηματοδότηση για τους στρατιώτες μας εξαιτίας της πολιτικής για τη μετανάστευση», πρόσθεσαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δημοκρατικοί συνέδεσαν τα δύο ζητήματα.

Την ανακοίνωση εξέδωσαν από κοινού η αμερικανική προεδρία και οι υπηρεσίες του προέδρου της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024