Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σίριαλ» Κουτίνιο: Φήμες, πολλά εκατομμύρια και καμία λογική

«Σίριαλ» Κουτίνιο: Φήμες, πολλά εκατομμύρια και καμία λογική

Φήμες που βγαίνουν σε συνδυασμό με προηγούμενες φήμες που και αυτές με τη σειρά τους έχουν βγει για προηγούμενες φήμες είναι με λίγα λόγια όσα επικρατούν στο θέμα της μεταγραφής του Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα. Ένα χειμερινό σίριαλ με μπόλικη αγωνία, πολλά λεφτά και καθόλου λογική είναι αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας πολύ πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος.

Φήμες που βγαίνουν σε συνδυασμό με προηγούμενες φήμες που και αυτές με τη σειρά τους έχουν βγει για προηγούμενες φήμες είναι με λίγα λόγια όσα επικρατούν στο θέμα της μεταγραφής του Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα.

Ένα χειμερινό σίριαλ με μπόλικη αγωνία, πολλά λεφτά και καθόλου λογική είναι αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας πολύ πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος.

Η Μπαρτσελόνα ήθελε τον Κουτίνιο το καλοκαίρι, όμως η Λίβερπουλ αρνήθηκε σθεναρά τις προτάσεις των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως και τα αιτήματα του Βραζιλιάνου, ο οποίος θέλει διακαώς να γίνει κάτοικος Βαρκελώνης.

Ο χρόνος πέρασε η μεταγραφική περίοδος τελείωσε και ο Σεπτέμβριος βρήκε τον Κουτίνιο με τα κόκκινα της Λίβερπουλ, ενώ… ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση του που τυχαία(!!) τον απασχολούσε όλο το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των «κόκκινων» με τους «μπλαουγκράνα».

Ο 25χρονος βραζιλιάνος σουπερ σταρ το πήρε απόφαση, αποφάσισε… να του περάσει ο πόνος στη μέση και να αγωνιστεί ξανά με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ. Οι οπαδοί τον συγχώρεσαν, τον δέχτηκαν πίσω, εκείνος άρχισε να κάνει τα γνωστά μαγικά του, η Λίβερπουλ έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, έπαιρνε σιγά σιγά τα αποτελέσματα, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Βαν Ντάικ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κλείσει το μεγάλο αμυντικό κενό της.

Όλα έδειχναν ότι θα κυλήσουν ομαλά τον Ιανουάριο. Όμως όχι. Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε δυναμικά λιγότερο από 6 μήνες μετά και διεκδικεί και πάλι τον Κουτίνιο.

Μπαράζ φημών…

Κάπου εκεί ξεκινάνε ατέλειωτες φήμες, με τη μια να διαδέχεται την άλλη και την αλήθεια να είναι είτε σε αυτές, είτε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

«Ο Κουτίνιο είπε στη Λίβερπουλ ότι δεν θέλει να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της», «Αγόρασε σπίτι στη Βαρκελώνη», είναι κάποιες από τις πρώτες φήμες.

«Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για πρόταση 110+40 εκατομμύρια», «Θα τον κλείσει από τώρα», «Θα υπογράψει για το καλοκαίρι», «Η Λίβερπουλ είναι ανοιχτή σε συζητήσεις», αυτές και άλλες είναι κάποιες από τις φήμες που αναφέρονται, οι οποίες βέβαια γεννούν με τη σειρά τους νέες φήμες:

«Ρώτησε για Λεμάρ η Λίβερπουλ», «Θέλει και περιμένει τη Λίβερπουλ ο Λεμάρ», «Σάντσες για αντικαταστάτης του Κουτίνιο», είναι κάποιες από τις φήμες που γράφονται για τον αντικαταστάτη Βραζιλιάνου.

Αναζητείται λογική…

Και όλα αυτά τη στιγμή που μια μεταγραφή του Κουτίνιο στη Μπσρτσελόνα δεν έχει καμία απολύτως λογική.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο +14 από τη Ρεάλ και +11 από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και δείχνει να έχει το πάνω χέρι για το ισπανικό πρωτάθλημα. Επίσης όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κουτίνιο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των «16» με άλλη ομάδα πέραν της Λίβερπουλ, αφού οι κανόνες της ΟΥΕΦΑ αναφέρουν πως ένα ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί μόνο με μια ομάδα την κάθε σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οπότε ούτε εκεί θα μπορούσε να βοηθήσει.

Επιπροσθέτως από μέρα σε μέρα θα είναι ξανά διαθέσιμος ο Ουσμάν Ντεμπελέ, για τον οποίο η Καταλανοί ξόδεψαν λίγο λιγότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ και τώρα προσπαθούν να αγοράσουν έναν παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση…

Από την άλλη είναι και η Λίβερπουλ, η οποία χάνει έναν από τους βασικούς της παίκτες εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε όλες τις διοργανώσεις.

Τέλος ακόμα και για τον Κουτίνιο αποτελεί μια πολύ ριψοκίνδυνη επιλογή, αφού βρισκόμαστε 6 μήνες πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας και θα αποτελούσε ρίσκο να βγάλει τη φανέλα της Λίβερπουλ, με την οποία κάνει «μάγια» για να φορέσει αυτή της Μπαρτσελόνα, όπου μπορεί να χρειαστεί αρκετό καιρό να βρει τα πατήματα του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σίριαλ με όνομα Λίβερπουλ-Κουτίνιο-Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να μας «πυροβολεί» τα εγκεφαλικά κύτταρα για αρκετό καιρό ακόμα.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024