Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρήγας: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα με την ΠΓΔΜ

Ρήγας: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα με την ΠΓΔΜ

Την εκτίμηση ότι με τη νέα ηγεσία της ΠΓΔΜ υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα το οποίο οφείλουν να αξιοποιήσουν και οι δύο πλευρές, εξέφρασε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Την εκτίμηση ότι με τη νέα ηγεσία της ΠΓΔΜ υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα το
οποίο οφείλουν να αξιοποιήσουν και οι δύο πλευρές, εξέφρασε γραμματέας
της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Ρήγας, υπογράμμισε πως η εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι πολύπλευρή και σοβαρή, γι’ αυτό και η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ικανοποιημένος από σχετικές δηλώσεις του κ. Καμμένου να μην φέρει αντίρρηση αν επιτευχθεί μια ευρεία πολιτική συναίνεση.

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε απέναντι στη ΝΔ, λέγοντας πως αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μία ευκαιρία να διαμορφώσει κλίμα και δημιουργήσει προβλήματα. «Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος της ΝΔ δεν είναι η βελτίωση της οικονομίας και η διαμόρφωση ενός διαφορετικού τοπίου αλλά η παλινόρθωση του παλιού κατεστημένου, σε πρόσωπα, πρακτικές , ήθος και αξίες» υποστήριξε, επικαλούμενος και τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως πρωταρχικός στόχος δεν είναι επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά να πέσει η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των Τούρκων αξιωματούχων, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως το κόμμα του είναι διαχρονικά υπέρ της δημοκρατικής και ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα και σέβεται τόσο την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης, όσο και τη συνθήκη της Γενεύης σχετικά με τα θέματα ασύλου. «Πρέπει όλοι να θυμούνται» δήλωσε εμφατικά «πως τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024