Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Financial Times: Εστία σταθερότητας για την Ευρώπη η Ελλάδα

Financial Times: Εστία σταθερότητας για την Ευρώπη η Ελλάδα

Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα, μετά τη μεταστροφή του 2017, χαρακτηρίζεται ως εστία σταθερότητας από την Ευρώπη, με το δημοσίευμα να αναφέρει παράλληλα πως όλα δείχνουν ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα έχει διασφαλίσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει πλέον η Ελλάδα από την Ευρώπη σημειώνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, τονίζοντας πως η χώρα μας μετά τη μεταστροφή της το 2017 θεωρείται ως εστία σταθερότητας από τους ευρωπαίους εταίρους. «Το 2017 η ατμόσφαιρα μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της βελτιώθηκε σε βαθμό που σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει στην αρχή του χρόνου» συμπληρώνουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις συνομιλίες για το πρόγραμμα στήριξης και στην υιοθέτηση μιας «πιο εποικοδομητικής προσέγγισης» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, οι Financial Times προσθέτουν πως αυτή η στάση «αναμένεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου».

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και σε άλλους παράγοντες που καθόρισαν την αλλαγή της στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, προσθέτοντας και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις: «Για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ η επέκταση της αστάθειας στην περιοχή καθιστά την Ελλάδα εστία σταθερότητας και φιλίας. Τα Βαλκάνια είναι εύθραυστα, ενώ η Τουρκία βυθίζεται όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την ΕΕ εμφανίζουν όλο και περισσότερες τριβές. Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαίτερα τη βάση τους στη Σούδα. Γενικά, η Ελλάδα εμφανίζεται ως πυλώνας αξιοπιστίας στην ανατολική Μεσόγειο» σημειώνουν.

Καταλήγοντας, η βρετανική εφημερίδα προειδοποιεί πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει τον εφησυχασμό μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης. «Μετά από οχτώ εξοντωτικά έτη, οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να αποσυρθούν σταδιακά από το ντε φάκτο «προτεκτοράτο» τους επί της Ελλάδας και να κινηθούν προς τη μεγαλύτερη πρόκληση – την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024