Θετικά ξεκινά το 2018 για το ευρώ, αγγίζοντας υψηλό τεσσάρων μηνών σε σχέση με το δολάριο. To κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε στα 1,2046 δολάρια, φτάνοντας κοντά στο υψηλό των 1,2092 δολαρίων του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, καθώς βρίσκει στήριξη από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ. Οι αναλυτές νομισμάτων των μεγάλων διεθνών τραπεζών προβλέπουν μάλιστα συνέχιση της ανόδου έναντι του δολαρίου το 2018.

Η Credit Agricole, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν στην οποιαδήποτε πιθανή βουτιά του ευρώ και να διατηρήσουν τις long (ανοδικές) τους θέσεις τους στο νόμισμα.

Θετική στάση διατηρεί για το ευρώ και η Nomura, προβλέποντας πως η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα βρεθεί στο 1,28 έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

Η Deutsche Bank προβλέπει πως το 2018 τα «γεράκια» της ΕΚΤ θα ενισχυθούν πιέζοντας σχετικά με τον ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της ευρωτράπεζας.

Για τη γερμανική τράπεζα, η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ αναμένεται να κυμανθεί στο τέλος του έτους στο 1,20, ενώ την ίδια ισοτιμία προβλέπει και η Goldman Sachs, που εμφανίζεται θετική για το κοινό νόμισμα.

Στο 1,25 στο τέλος του 2018 και στο 1,30 το 2019 ως προς το δολάριο «βλέπει» την ισοτιμία του ευρώ και η UBS.

Η Citigroup αναμένει ισχυροποίηση του ευρώ στο 1,24 ως προς το δολάριο ως το τέλος του 2018, ενώ το αμερικανικό νόμισμα σύμφωνα με τη StormHarbour London αναμένεται να αποδυναμωθεί κι άλλο κατά το 2018, κυρίως έναντι του ευρώ φθάνοντας το 1,30.

Η Societe Generale προβλέπει ότι το ευρώ θα ενισχυθεί σε 1,25 δολάρια στα μέσα του έτους.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας