ΕΚΤ: Σε φάση αναζήτησης του διαδόχου Ντράγκι
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εισέρχεται σε διετή περίοδο αλλαγών στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα κορυφαία όργανα, περίοδο που πρόκειται να κορυφωθεί με την επιλογή του διαδόχου του προέδρου Μάριο Ντράγκι.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εισέρχεται σε διετή περίοδο αλλαγών στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα κορυφαία όργανα, περίοδο που πρόκειται να κορυφωθεί με την επιλογή του διαδόχου του προέδρου Μάριο Ντράγκι.
Μέχρι το τέλος του 2019, λήγει η θητεία των πέντε από τους επτά ανώτερους αξιωματούχους της Τράπεζας. Η πολιτική, το φύλο, αλλά και οι ικανότητες θα καθορίσουν την επιλογή των υποψηφίων. Η ίδια η ΕΚΤ ελάχιστο ρόλο θα διαδραματίσει, αφού η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών θα είναι το αποφασιστικό στοιχείο. Πρώτη κίνηση θα είναι η επιλογή νέου αντιπροέδρου που θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο Βίτορ Κονστάσιο.
Σύμφωνα με το Bloomberg ως διάδοχος του Ντράγκι προαλείφεται ο Γενς Βάιντμαν , ωστόσο η επιλογή ενός Γερμανού εμπεριέχει κινδύνους αφού οι αγορές θα φοβηθούν απότομη έξοδο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι, ανεξαρτήτως προσώπων, ο πραγματισμός και τα οικονομικά στοιχεία θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίζουν την πολιτική της ΕΚΤ.
ΑΠΕ,in.gr
- Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση υποτιμά την νοημοσύνη των αγροτών, επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό
- Μπιανκόν: «Στον Ολυμπιακό είμαστε μια μεγάλη οικογένεια» (vid)
- Starbucks: Σε «ομηρία» η πρώτη συλλογική σύμβαση
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)

