Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η υπέρβαση της «Μπάρτσα» και το δίλημμα της Λίβερπουλ

Η υπέρβαση της «Μπάρτσα» και το δίλημμα της Λίβερπουλ

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο κόλπο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς τα μέσα ενημέρωσης στη Βαρκελώνη, θεωρούν σίγουρη την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου της Λίβερπουλ, Κουτίνιο. Μια σιγουριά που «πηγάζει» από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, που θέλουν τους «μπλαουγκράνα» να ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή πρόταση για τον λατινοαμερικάνο μεσοεπιθετικό. Είναι πολλά τα λεφτά Λίβερπουλ και για να είμαστε ακριβείς, 150 εκατ. ευρώ. Τα 110 άμεσα στο λογαριασμό των «κόκκινων» και τα υπόλοιπα 40 υπό την μορφή επίτευξης στόχων.

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο κόλπο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς τα μέσα ενημέρωσης στη Βαρκελώνη, θεωρούν σίγουρη την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου της Λίβερπουλ, Κουτίνιο.

Μια σιγουριά που «πηγάζει» από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, που θέλουν τους «μπλαουγκράνα» να ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή πρόταση για τον λατινοαμερικάνο μεσοεπιθετικό. Είναι πολλά τα λεφτά Λίβερπουλ και για να είμαστε ακριβείς, 150 εκατ. ευρώ. Τα 110 άμεσα στο λογαριασμό των «κόκκινων» και τα υπόλοιπα 40 υπό την μορφή επίτευξης στόχων.

Η Μπάρτσα άναψε μεγάλη φωτιά στη διοίκηση της Λίβερπουλ κάνοντας τη συγκεκριμένη προσφορά στην ομάδα του «Άνφιλντ». Οι αντιδράσεις των οπαδών του αγγλικού συλλόγου είναι πολύ μεγάλες και οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ απαιτούν την παραμονή του 25χρονου άσου στην ομάδα τους.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν τα 150 εκατ. ευρώ που προσφέρει η Μπαρτσελόνα. Είναι σίγουρο πως οι ιθύνοντες των «κόκκινων» θα τα βάλουν όλα στη ζυγαριά, πριν πάρουν την απόφαση τους. Και την επιθυμία του παίκτη βέβαια καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, τις πιέσεις που άσκησε το περασμένο καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Πιέσεις που τελικά δεν έπιασαν τόπο, αλλά ο νεαρός άσος της Λίβερπουλ έχε αρχίσει πάλι να γκρινιάζει.

Οι φήμες γύρω από το ενδεχόμενο μεταγραφής του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα δίνουν και παίρνουν. Και τι δεν έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ενδιαφέρον των Καταλανών για τον νεαρό Βραζιλιάνο άσο, με αποκορύφωμα το ρεπορτάζ για αγορά σπιτιού στη Βαρκελώνη. Υπήρξαν ισπανικά μέσα που «ανακάλυψαν» ταξίδι του Κουτίνιο στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας κι έγινε ο μεγάλος χαμός σε δύο πόλεις.

Από τη μια πλευρά στη Βαρκελώνη να ψάχνουν να βρουν τον Βραζιλιάνο και από την άλλη στο Λίβερπουλ ο κόσμος να φωνάζει για την «αποχώρηση» του 25χρονου μέσου. Τη λύση πάντως έδωσε ο ίδιος ο παίκτης ξεκαθαρίζοντας πως δεν έκανε ταξίδι στην Ισπανία, αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το θέμα έχει κλείσει. Αντιθέτως οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες και όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και η καθοριστική συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πολλοί σύλλογοι στη θέση της Λίβερπουλ θα πανηγύριζαν, βλέποντας την πρόταση της Μπαρτσελόνα. Τα πράγματα όμως στην Αγγλία είναι διαφορετικά, ειδικά σε ότι αφορά τη γνώμη του κόσμου για τα δρώμενα σε μια ομάδα. Είναι πάντως δεδομένο πως οι «κόκκινοι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αναφορικά με την απάντηση που πρέπει να δώσουν στους Καταλανούς.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως ενδεχόμενη πώληση του Κουτίνιο θα προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στο «Άνφιλντ». Ήδη τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις προθέσεις των οπαδών του αγγλικού συλλόγου, χωρίς μάλιστα να έχει πωληθεί ο παίκτης. Μπορεί εύκολα λοιπόν να φανταστεί κάποιος τι θα γίνει αν η Μπαρτσελόνα ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου.

Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά πως οι «κόκκινοι» έδωσαν πριν λίγες μέρες 75 εκατ. λίρες για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Φαν Ντάικ. Είναι κι αυτή μια σημαντική παράμετρος της υπόθεσης Κουτίνιο που επηρεάζει τις εξελίξεις. Τα 150 εκατ. της Μπαρτσελόνα πάντως είναι «πάνω στο τραπέζι» και περιμένουν το ναι ή το όχι της Λίβερπουλ. Το ίδιο φυσικά και ο Κουτίνιο. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον παίκτη καθώς για τα δικά του μάτια γίνεται ο ντόρος. Και δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή δεν θέλει καμιά ομάδα στο ρόστερ της. Είναι κι αυτό μεγάλο θέμα για τη Λίβερπουλ.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024