Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη  για τους Τούρκους

Τζανακόπουλος: Δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη για τους Τούρκους

«Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης σχετικά με την αίτηση ακύρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης κατά της απόφασης παροχής ασύλου σε 1 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που είχαν καταφύγει προ μηνών στη χώρα μας.

«Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στη δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός
Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες της
αντιπολίτευσης σχετικά με την αίτηση ακύρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης
κατά της απόφασης παροχής ασύλου σε 1 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που
είχαν καταφύγει προ μηνών στη χώρα μας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, σημείωσε ότι η δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής σε όλες αυτές τις υποθέσεις και υπογράμμισε ότι όλα γίνονται στο φως και δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο.
Επισήμανε ότι το ζήτημα της επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία έχει κλείσει μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγόρευσε την έκδοσή τους μετά από το σχετικό αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, ότι ο λόγος που απαγορεύτηκε η έκδοσή τους είχε να κάνει, μεταξύ άλλων, με τις επιφυλάξεις τις οποίες εξέφρασε το ανώτατο δικαστήριο σε σχέση με την τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης στη γείτονα. Υπογράμμισε ότι αυτό το ζήτημα έχει ολοκληρωθεί ως νομική διαδικασία, «επομένως δεν επίκειται ούτε επιτρέπεται η έκδοση των οκτώ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αιτήσεων ασύλου τους».

«Το θέμα του ασύλου είναι μία διαφορετική υπόθεση»

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε κατόπιν αυτών ότι το ζήτημα του ασύλου είναι μια διαφορετική υπόθεση. «Έχουμε αυτή τη στιγμή τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου που αποφάσισε αντίθετα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από αυτούς», είπε, για να τονίσει πως αυτό που εκτίμησε η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μια απόφαση της διοικητικής αρχής (όπως είναι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου), θα πρέπει η συγκεκριμένη υπόθεση εξαιτίας των λεπτών νομικών ζητημάτων που αφορά, να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, δηλαδή να κριθεί από το διοικητικό εφετείο που θα κρίνει επί της προσφυγής που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση. «Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να είναι κρυφό και σκοτεινό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024