Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό νέο πεδίο μάχης ΝΔ - κυβέρνησης

Το άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό νέο πεδίο μάχης ΝΔ – κυβέρνησης

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης με αφορμή τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016. Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε το αίτημα της κυβέρνησης για ακύρωση του ασύλου, που χρονικά ήρθε λίγο μετά την οργισμένη αντίδραση της Αγκυρας. Τι απαντά στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τι ανταπαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης με αφορμή τη χορήγηση
πολιτικού ασύλου στον έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που
έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν τον Ιούλιο
του 2016. Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε το αίτημα της κυβέρνησης για
ακύρωση του ασύλου, που χρονικά ήρθε λίγο μετά την οργισμένη αντίδραση
της Αγκυρας. Τι απαντά στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης
Τζανακόπουλος.

Βολές ΝΔ για το αίτημα ακύρωσης του ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό

«»Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών» και «πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη» οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν», υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Για να καταλήξει, «κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;»

Τι απαντά η κυβέρνηση

«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης.

»Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ…», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ανταπάντηση ΝΔ

«Ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά», σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Αντί να αντιδράσει, ως όφειλε, με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για την απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές μας διαδικασίες ασύλου, η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε αίτηση ακύρωσης ασύλου που είχε νόμιμα χορηγηθεί.

»Και τούτο, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί. Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση κάτι αυτονόητο γιατί φαίνεται να το έχει ξεχάσει ακόμη και αυτό: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024