Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινούν οι φοροελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το 2018. Στόχος είναι να γίνουν 24.750 έλεγχοι σε υποθέσεις της τελευταίας τριετίας και πενταετίας.

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έστειλαν οριστικά στο αρχείο χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, ο ελεγκτικός μηχανισμός στρέφεται πλέον στις υποθέσεις των τελευταίων ετών που αφορούν τη χρήση του 2012 και μετά.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, έδωσε εντολή να διενεργηθούν το νέο έτος, 24.750 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ) και τις Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή, από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων του προηγούμενου εδαφίου, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Οι έλεγχοι «τρέχουν» με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος διασταυρώσεων το οποίο «σκανάρει» σε χρόνο-εξπρές τις τραπεζικές κινήσεις με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στην εφορία.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συνεχίσει να προβαίνει σε φορολογικούς ελέγχους, ιδίως δε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του χειμώνα, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, όσο και καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, μετά την Πρωτοχρονιά δηλαδή.

Στο «στόχαστρο» των ελεγκτών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμάκτσαλαν, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι Τρικάλων, καθώς και το Μέτσοβο.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο