Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρίτσης για ΠΓΔΜ: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα

Κυρίτσης για ΠΓΔΜ: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση των ΑΝΕΛ για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ, διά στόματος Δημήτρη Καμμένου, τονίζουν ότι δεν θα κάνουν κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση των ΑΝΕΛ για την ονομασία
της ΠΓΔΜ. Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα της ονομασίας της
ΠΔΓΜ,
δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος
Κυρίτσης. Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ, διά στόματος Δημήτρη Καμμένου
τονίζουν ότι δεν θα κάνουν κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα.

Κυρίτσης: Κακώς είναι εθνικό θέμα

Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ,
δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος
Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των ΑΝΕΛ που αντιτίθενται ανοικτά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», ο κ. Κυρίτσης σχολίασε πως «θα ήταν ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης, κατηγορώντας για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη που προειδοποιούσε, χθες, ότι ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση της κυβέρνησης, αν διαφωνήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, θα την καταψηφίσουν, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικό όφελος».

Χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 9,84 ο Γιώργος Κυρίτσης είχε ταχθεί υπέρ σύνθετης ονομασίας, μοναδικής έναντι τρίτων.

Δ.Καμμένος: Δεν θα κάνουμε κωλοτουμπα στα εθνικά θέματα

«Δεν επιτρέπεται να κάνεις κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα», ξεκαθάρισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ANT1.

Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται «τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα αυτού του κατασκευασμένου κράτους και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι μπροστά στην επιμονή αυτή μπαίνει ο κίνδυνος για ανατροπή της κυβέρνησης, έκανε λόγο για «αυθαίρετα» σενάρια.

Ο Δ.Καμμένος υπογράμμισε ότι, «δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο «μακεδονική» για μία εθνότητα και τόνισε πως «έχουμε το πάνω χέρι και πρέπει να επιβάλουμε το δίκαιο».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για προσωπική του άποψη ή άποψη του κόμματος, απάντησε ότι είναι προσωπική του άποψη, «την οποία έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024