«Αυθαιρεσίες – γραφειοκρατία στοίχισαν ζωές στη Μάνδρα»
«Μπορεί να εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Μάνδρας ωστόσο αν δεν υπήρχαν αυθαιρεσίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις πιθανόν να μην είχαμε θρηνήσει θύματα», τόνισε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου με αφορμή το πόρισμα κλιμακίου επιθεωρητών του γραφείου της σχετικά με την πρόσφατη φονική πλημμύρα με τραγικό απολογισμό 24 νεκρούς.
«Μπορεί να εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Μάνδρας
ωστόσο αν δεν υπήρχαν αυθαιρεσίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις
πιθανόν να μην είχαμε θρηνήσει θύματα», τόνισε η Γενική Επιθεωρήτρια
Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου με αφορμή το πόρισμα κλιμακίου
επιθεωρητών του γραφείου της σχετικά με την πρόσφατη φονική πλημμύρα με
τραγικό απολογισμό 24 νεκρούς.
Μιλώντας στο ΑΠΕ, η κ. Παπασπύρου τόνισε ότι «εμμονές, και αγκυλώσεις σε τυπικά θέματα, καθώς και λανθασμένη αξιολόγηση των προτεραιοτήτων εμπόδισαν την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή». Οι ευθύνες για την τραγωδία έρχονται από πολύ παλιά, πρόσθεσε η ΓΓΔΔ, σημειώνοντας ότι η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θηβών έχει κατασκευαστεί πάνω σε μπαζωμένο ρέμα, ενώ ο αγωγός ομβρίων της οδού Κοροπούλη (κεντρικός δρόμος της Μάνδρας) φτιάχτηκε για να δέχεται 10 κυβικά μέτρα νερό/δευτερόλεπτο, ενώ με την πρόσφατη νεροποντή δέχτηκε 200 κυβικά/δευτερόλεπτο.
«Δεν έλαβαν υπόψη ότι το όρος Πατέρα έχει πετρώδες έδαφος και δεν συγκρατεί τα νερά της βροχής», συμπλήρωσε η ίδια προτείνοντας να συνταχθεί συμπληρωματική μελέτη ορεινής υδρονομίας στο όρος Πατέρα ώστε σε επόμενη νεροποντή να φτάσει στον κάμπο του Θριάσιου λιγότερο νερό.
Το υπάρχον πόρισμα εξήγησε η κ. Παπασπύρου είναι το ενδιάμεσο με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ενώ οι ευθύνες θα καταγραφούν στο τελικό πόρισμα, αλλά παρόλα αυτά η ίδια το έστειλε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442