Στις εξελίξεις στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ
του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, εκτιμώντας πως βήμα – βήμα θα βρεθούν λύσεις
αντίστοιχες με αυτές που επιδιώκονται για τη Βιομηχανία Ζάχαρης και για
τη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα.

«Αυτοί που κατέστρεψαν την ΣΕΚΑΠ έχουν ονοματεπώνυμο και ήταν στους κύκλους της ΝΔ και σήμερα γίνεται μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις -προφανώς με τις δυνατότητες που υπάρχουν – καθώς δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από το ίδιο το κράτος να στηρίξει αυτή την ώρα τη λειτουργία αυτών των βιομηχανιών» εξήγησε.
«Έχουμε προσπαθήσει να διαμορφώσουμε ένα άλλο κλίμα, να σώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να μπουν σε αναπτυξιακή περίοδο και να κλείσει ο φαύλος κύκλος», κατέληξε.

Πολιτικά παιχνίδια βλέπει ο Αλεξιάδης.

Θέση στο ζήτημα πήρε και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζονταις μεταξύ άλλων ότι η ΣΕΚΑΠ είχε κάνει λαθρεμπόριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο. Ωστόσο , όπως επισημαίνει, το πρόστιμο ανακοινώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη μετά την αγορά. «Εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο δημόσιο. Κάποιοι κράτησαν στοιχεία στο συρτάρι τους», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι η πολιτεία πρέπει να παρέμβει στο θέμα γιατί η συγκεκριμένη εταιρία αφορά τη Θράκη, αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση γιατί άφησε όλα αυτά να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα κάνουν κριτική και δεν καταθέτουν προτάσεις. Είπε μάλιστα ότι η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε σε ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία τα πρόστιμα επιβαρύνουν αυτόν που έκανε την παράβαση και όχι τον νέο ιδιοκτήτη.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο