Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Πάνω από 65 εκατ. νέες θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια

Κίνα: Πάνω από 65 εκατ. νέες θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής και σταθερή, με τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία να το αποδεικνύουν.

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής και σταθερή, με τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία να το αποδεικνύουν.

Ένα από αυτά είναι η αγορά εργασίας, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πραγματοποιήσει θετικά άλματα. Συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2012 έχουν δημιουργηθεί στις αστικές περιοχές πάνω από 65 εκατ. θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον υπουργό Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιν Γουέιμιν.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων κολλεγίων, μιας διευρυνόμενης ομάδας, ξεπέρασε το 90% κατά την περίοδο αυτή. Μόνο το 2017, ο αριθμός των απόφοιτων κολλεγίων αυξήθηκε στα 7,95 εκατ. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, δημιουργήθηκαν περίπου 11,9 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τον στόχο για 11 εκατ. νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο του έτους.

Η σταθερή αγορά εργασίας το 2017 ήταν αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, της βελτιωμένης διάρθρωσης της οικονομίας, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και των κυβερνητικών πολιτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να εξασφαλίσει σταθερή απασχόληση, η Κίνα δρομολόγησε μια σειρά πολιτικών υπέρ της απασχόλησης για αποφοίτους, απολυμένους εργαζομένους, άτομα με αναπηρία και μετανάστες, ενώ το κύμα επιχειρηματικότητας στη χώρα συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Το 2018, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις της κοινωνικής ασφάλισης και να βελτιώνει το σύστημα κατανομής εισοδήματος, δήλωσε ο Γιν.

in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024