Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι συνεχής και σταθερή, με τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία να το αποδεικνύουν.

Ένα από αυτά είναι η αγορά εργασίας, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πραγματοποιήσει θετικά άλματα. Συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2012 έχουν δημιουργηθεί στις αστικές περιοχές πάνω από 65 εκατ. θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον υπουργό Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιν Γουέιμιν.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων κολλεγίων, μιας διευρυνόμενης ομάδας, ξεπέρασε το 90% κατά την περίοδο αυτή. Μόνο το 2017, ο αριθμός των απόφοιτων κολλεγίων αυξήθηκε στα 7,95 εκατ. Κατά τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, δημιουργήθηκαν περίπου 11,9 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τον στόχο για 11 εκατ. νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο του έτους.

Η σταθερή αγορά εργασίας το 2017 ήταν αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, της βελτιωμένης διάρθρωσης της οικονομίας, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και των κυβερνητικών πολιτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να εξασφαλίσει σταθερή απασχόληση, η Κίνα δρομολόγησε μια σειρά πολιτικών υπέρ της απασχόλησης για αποφοίτους, απολυμένους εργαζομένους, άτομα με αναπηρία και μετανάστες, ενώ το κύμα επιχειρηματικότητας στη χώρα συνέβαλε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Το 2018, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, να εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις της κοινωνικής ασφάλισης και να βελτιώνει το σύστημα κατανομής εισοδήματος, δήλωσε ο Γιν.

in.gr