Τιμώντας τις αμερικανικές ρίζες της, η Chevolet επέλεξε τη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας για την πραγματοποίηση της επίσημης πρεμιέρας της ηλεκτροκίνητης εκδοχής της Corvette.

H Corvette GXE, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική απόδοση των οποίων υπερβαίνει τους 800 ίππους, γεγονός που την καθιστά την ισχυρότερη πρόταση στην γκάμα του αμερικανικού μοντέλου.

Πέρα από την εντυπωσιακή ισχύ και τις εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα), άξια αναφορά είναι και η αυτονομία που χαρίζουν στο αυτοκίνητο οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 60 kWh.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, λοιπόν, η Corvette GXE έχει τη δυνατότητα να διανύσει μια απόσταση 210 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η παραγωγή της πρώτη ηλεκτροκίνητης Chevrolet Corvette δεν θα ξεπεράσει τις 75 μονάδες, κάθε μία από τις οποίες θα κοστίζουν περίπου 750.000 δολάρια.

auto.in.gr