Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο σφυρί Mercedes του Αδόλφου Χίτλερ

Στο σφυρί Mercedes του Αδόλφου Χίτλερ

Πολυτελής Mercedes που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ για τις μετακινήσεις του στη Γερμανία θα βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Worldwide Auctioneers. Η Mercedes-Benz 770K Grosser, πιο γνωστή ως «Super Mercedes», που «πιάνει» έως 160 χλμ. την ώρα, ήταν ένα ισχυρό όργανο προπαγάνδας του Γ' Ράιχ.

Πολυτελής Mercedes που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ για τις μετακινήσεις του στη Γερμανία θα βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Worldwide Auctioneers.

Η Mercedes-Benz 770K Grosser, πιο γνωστή ως «Super Mercedes», που «πιάνει» έως 160 χλμ. την ώρα, ήταν ένα ισχυρό όργανο προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ.

Χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τον Χίτλερ για μια θριαμβευτική παρέλαση στο Βερολίνο μετά τη συνθηκολόγηση της Γαλλίας το 1940 και για μια επίσκεψη του ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Είναι ένα από τα μόλις τέσσερα μοντέλα του αυτοκινήτου αυτού που κατασκευάστηκαν το 1939.

Ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις προωθούνταν στην Ευρώπη στο τέλος του πολέμου, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε στη Γαλλία από τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες, αγνοώντας την προέλευσή της, τη διέθεσαν στο πάρκο αυτοκίνητων της στρατιωτικής αστυνομίας.

Μετά τον πόλεμο, η Mercedes αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στο Βέλγιο, στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή μιας ένωσης βετεράνων πολέμου στη Βιρτζίνια, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη το 2002.

Ο οίκος Worldwide Auctionneers δεν διευκρίνισε την ταυτότητα του σημερινού κατόχου του οχήματος, αλλά ανακοίνωσε ότι το 10% των εσόδων από την πώληση θα δοθεί σε εκστρατείες ενημέρωσης για τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024