Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα δημάρχου Πάφου με την αστυνομία για την βόμβα
O δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος

Κόντρα δημάρχου Πάφου με την αστυνομία για την βόμβα

Με καταθέσεις όσων ο δήμαρχος Πάφου κατονόμασε στην χθεσινή πολύωρη κατάθεσή του στην αστυνομία συνεχίζεται η υπόθεση της βόμβας στο όχημα της μητέρα του την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Φαίδωνος ξεκίνησε κόντρα με την αστυνομία την οπόια κατηγόρησε για συγκάλυψη συγκεκριμένων κυκλωμάτων.

Με καταθέσεις όσων ο δήμαρχος Πάφου κατονόμασε στην χθεσινή πολύωρη κατάθεσή του στην αστυνομία συνεχίζεται η υπόθεση της βόμβας στο όχημα της μητέρα του την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Φαίδωνος ξεκίνησε κόντρα με την αστυνομία την οπόια κατηγόρησε για συγκάλυψη συγκεκριμένων κυκλωμάτων.

Συνολικά ο Φαίδωνας Φαίδωνος έδωσε στους ανακριτές 12-14 ονόματα τα οποία όπως είπε σχετίζονται με κυκλώματα ναρκωτικών, ηλεκτρονικού τζόγου και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου στο παρόν στάδιο δεν εξεδόθησαν εντάλματα σύλληψης, κάτι το οποίο ενδεχομένως να γίνει στην πορεία και νοουμένου ότι προκύψουν ενδείξεις για την εμπλοκή οποιουδήποτε.

Ο κ. Φαίδωνος άνοιξε και μέτωπο με την Αστυνομία καθώς όπως είπε συγκαλύπτει κυκλώματα τα οποία γνωρίζει. Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε ακόμα και για δισταγμό των αρχών να καταγράψουν τα ονόματα που τους είπε στην ένορκη κατάθεσή του.

Η αστυνομία με τη σειρά της απάντησε μέσω ανακοίνωσης που αναφέρει ότι οι υπαινιγμοί του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, περί συνενοχής για συγκάλυψη κυκλωμάτων «δεν αφορούν την Αστυνομία, ούτε την αγγίζουν και θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο δημόσια πρόσωπα να σπιλώνουν με τέτοιου είδους αιχμές και αβάσιμους ισχυρισμούς το έργο που επιτελεί ένας θεσμός όπως είναι η Αστυνομία».

«Παράλληλα, η Αστυνομία διαχρονικά έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση, την αποφασιστικότητα αλλά και τις ικανότητές της, εξ ου και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως τα τελευταία χρόνια», σημειώνει η ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι, όπως αποδείχθηκε και σε προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, περιλαμβανομένων υποθέσεων στην επαρχία Πάφου, «η Αστυνομία όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά και ενεργεί με σταθερή προσήλωση στον Νόμο, ώστε οποιεσδήποτε πληροφορίες να μπορούν να τεκμηριώνονται, μεταξύ άλλων, μέσω μαρτυριών και καταθέσεων, που είναι ουσιαστικό εργαλείο με βάση το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα που έδωσε ο δήμαρχος Πάφου σχετίζονται με τις εξής έξι υποθέσεις στις οποίες είχε αναφερθεί και δημοσίως και οι οποίες αφορούν το κύκλωμα των ναρκωτικών, τον ηλεκτρονικό τζόγο, το κύκλωμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, παρεμβάσεις μεγαλοεπιχειρηματία στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος για εκατομμύρια ευρώ, δάνεια που φέρεται να παραχωρούσε πρώην τραπεζίτης για να παίρνει μίζες και το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα ονόματα αφορούν αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο» και ίσως κάποια ονόματα προκαλέσουν αίσθηση, όχι μόνο ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους.

Όσον αφορά στην έκρηξη βόμβας, υπάρχουν εκτιμήσεις πως ίσως έλαβαν μέρος 4-5 άτομα (πληρωμή, κατασκευή βόμβας, μεταφορά και τοποθέτηση από ένα άτομο και δεύτερο που κρατούσε τσίλιες). Με βάση την προσέγγιση αυτή, άνοιξε ο κύκλος των ατόμων που εμπλέκονται, οπόταν είναι πιο εύκολη και η διάπραξη λάθους κίνησης εκ μέρους τους.

Εκτιμάται, επίσης, πως η ενέργεια αποτελούσε έκφραση μίσους εκ μέρους του ηθικού αυτουργού, αν και αυτός δεν φαίνεται να στόχευε την πρόκληση θυμάτων, εξ ου και η ώρα που τοποθετήθηκε (4π.μ). Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Πάφου έγινε δέκτης συμπαράστασης ακόμη και από πολιτικούς του αντιπάλους.

in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024