Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρότυπο το Brexit για τις σχέσεις της ΕΕ με Τουρκία και Ουκρανία

Πρότυπο το Brexit για τις σχέσεις της ΕΕ με Τουρκία και Ουκρανία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι μια καλή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τις σχέσεις με την Τουρκία και την Ουκρανία.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε ότι μια καλή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τις μελλοντικές σχέσεις με άλλα κράτη εκτός Ένωσης, όπως η Τουρκία και η Ουκρανία.

«Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια έξυπνη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία που περιγράφει τις σχέσεις της με την Ευρώπη μετά το Brexit, τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες χώρες» ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ.

«Η Τουρκία και η Ουκρανία είναι δύο κράτη που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρότυπο» συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν εναλλακτικές μορφές στενότερης συνεργασίας.

Ωστόσο, στο θέμα της Τουρκίας ο γερμανός υπουργός δήλωσε πως παραμένουν ορισμένα «αγκάθια» για την ολοκλήρωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτό του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γερμανικής υπηκοότητας δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουσέλ..

in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024