Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαχαριάδης: Μείωση της φορολογίας μετά την ανάπτυξη της οικονομίας

Ζαχαριάδης: Μείωση της φορολογίας μετά την ανάπτυξη της οικονομίας

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς έτσι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για τον εξορθολογισμό της φορολογίας. 

Στα πλάνα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία θα δώσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τον εξορθολογισμό της φορολογίας αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αισθανθεί δικαιωμένη στα επιμέρους αλλά στην γενική εικόνα, στη συνισταμένη. Επιδιώκουμε με τη λήξη της θητείας το 2019 τα πολλά μικρά επιμέρους να έχουν συνδεθεί σε ένα μεγάλο «καλύτερο» για την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα. Είναι σημαντική ανάσα και το κοινωνικό μέρισμα και η έκτακτη βοήθεια στους νέους, που κάποιοι βιάστηκαν να τη χαρακτηρίσουν λαϊκισμό και φιλοδώρημα. Βεβαίως δεν λύνουν το πρόβλημα, βεβαίως η λύση είναι στην ανάπτυξη, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας» δήλωσε στην kontra news ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο και για τον εξορθολογισμό της φορολογίας και για ποιοτικότερο και στοχευμένο κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, που η ρημαγμένη χώρα μας το έχει ανάγκη».

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζει πως η οικονομία όχι απλά αποδίδει σε μακροοικονομικό επίπεδο αλλά περνάει με άνεση τον πήχη. «Η λήξη των μνημονίων σηματοδοτεί την λήξη της σκληρής και πολλές φορές στραγγαλιστικής επιτροπείας και την μετάβασή μας σε καθεστώς εποπτείας σε ανάλογα πρότυπα, υπολογιζόμενης της οικονομικής μας κατάστασης, με τις χώρες που ήταν σε μνημόνια και βγήκαν ή ήταν κοντά στη μνημονιακή γραμμή. Με την πάροδο του χρόνου και τη βελτίωση της οικονομίας και η εποπτεία θα χαλαρώσει περαιτέρω. Ήδη έχουμε το γενικό περίγραμμα ρύθμισης του χρέους. Μέχρι και το τέλος του προγράμματος θα γίνει ότι χρειάζεται για να αναδιαρθρωθεί το προφίλ του χρέους και να μοιάζει με τα χρέη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υψηλό αλλά διαχειρίσιμο χρέος» συμπλήρωσε.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «οι θέσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ δεν είναι ίδιες, αλλά είναι δυστυχώς συγκλίνουσες», ενώ στην ερώτηση αν το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «αν παίζεται στοίχημα σας προτείνω να ποντάρετε στο 2019».

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024