Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις μήνες χωρίς αξονικό τομογράφο το Νοσοκομείο Άρτας

Τρεις μήνες χωρίς αξονικό τομογράφο το Νοσοκομείο Άρτας

Χωρίς αξονικό τομογράφο παραμένει εδώ και τρεις μήνες το Νοσοκομείο Άρτας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Χωρίς αξονικό τομογράφο παραμένει εδώ και τρεις μήνες το Νοσοκομείο Άρτας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας επικαλούμενοι καταγγελίες πολιτών, αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι για πάνω από δύο μήνες δεν λειτουργούν τα ασανσέρ των συνοδών, των φορείων και τα βοηθητικά με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών. «Καρδιολογικοί ασθενείς αναγκάζονται να ανέβουν με τις σκάλες τέσσερις ορόφους (και ένα ημιώροφο) για εξέταση», υποστηρίζουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα καταγγελόμενα ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου είναι ανενεργός εδώ και ένα τρίμηνο με αποτέλεσμα να δεσμεύεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για εξέταση ασθενών στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα με ταυτόχρονη ταλαιπωρία του ασθενή. «Για εξετάσεις δευτερεύουσας σημασίας, πραγματοποιούνται μαγνητικές τομογραφίες αντί αξονικών με το κόστος να είναι τριπλάσιο σε αυτές τις περιπτώσεις», σύμφωνα με τους Τομεάρχες Υγείας της ΝΔ.

Ακόμα, υπάρχουν ελλείψεις ειδικευμένου προσωπικού, και συγκεκριμένα ακτινοδιαγνωστών, με συνέπεια κρίσιμες ακτινολογικές εξετάσεις, όπως οι μαστογραφίες να είναι χρονοβόρες. Έλλειψη ιατρού εμφανίζεται και στο παθολογοανατομικό τμήμα. Ως συνέπεια, όλα τα δείγματα στέλνονται στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις απαντήσεις άνω του τετραμήνου και επιπρόσθετο κόστος υγείας στους ασθενείς. Σε αρκετές κλινικές δεν επαρκεί το προσωπικό για ενεργείς εφημερίες, ενώ όπου επαρκεί δεν εφημερεύουν λόγω έλλειψης κονδυλίων εφημεριών. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τέλος διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων προμήθειας υλικών.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου μπροστά σε αυτές τις ελλείψεις ακολουθεί την απαράδεκτη λογική να καλεί σε απολογία σχεδόν όλους του προϊστάμενους των κλινικών και τμημάτων για έλλειψη ευτελούς αξίας αναλώσιμων υλικών», καταγγέλουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο υπουργός Υγείας ερωτάται, λοιπόν, σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση όλων των ανωτέρω προβλημάτων που αφορούν στη ομαλοποίηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Άρτας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024