Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κατά διώξεων για πλειστηριασμούς

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κατά διώξεων για πλειστηριασμούς

Σε συγκεντρώσεις κατά της τροπολογίας που προβλέπει διώξεις εναντίον όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς καλεί η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Στο Σύνταγμα απόψε, Πέμπτη, στις 16:00 το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στις 18:00 στην Κλαυθμώνος του ΠΑΜΕ.

Σε συγκεντρώσεις κατά της τροπολογίας που προβλέπει διώξεις εναντίον
όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς καλεί η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Στο
Σύνταγμα απόψε, Πέμπτη, στις 16:00 το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στις 18:00
στην Κλαυθμώνος του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον «αντιδημοκρατικό και αντεργατικό της κατήφορο».

Όπως αναφέρεται: «Η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, βάζει στο στόχαστρο όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, καθώς κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης τους, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό «αφήγημα», πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

»Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαστε ούτε από την αστυνομική καταστολή, ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό, οργάνωση και ενωτικές κινητοποιήσεις θα ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται, σήμερα, στις 4μμ., στο Σύνταγμα, την ώρα που θα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η επαίσχυντη τροπολογία».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Σήμερα ψηφίζει η κυβέρνηση στη βουλή τροπολογία που διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατά ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο Εργατικό κίνημα.

»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε μέτρα καταστολής ενάντια στο Εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

»Πριν λίγες μέρες στο στόχαστρο τους μπήκε η απεργία σήμερα η κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο όπου επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ο κατήφορος τους δεν έχει σταματημό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 6μ.μ.»

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024