Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στις δομές υγείας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο in.gr o Ηλίας Σιώρας, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «το υπουργείο Υγείας δεν έχει λάβει δεσμευτικές αποφάσεις για την ρύθμιση του τοπίου που αφορά στις ελαστικές μορφές απασχόλησης στον τομέα της Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι παρά το γεγονός ότι η θητεία του εικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ στις προνιακές δομές ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Το ίδιο πρόβλημα με το επικουρικό ιατρικό προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου. Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα, καθώς δεν θα εγκρίνεται η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν ξεπεράσουν το 24μηνο.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο