Αναβρασμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς
Αναβρασμός επικρατεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ρύθμιση Κοντονή για την αυτεπάγγελτη δίωξη που παρεμποδίζει τους πλειστηριασμούς. Παρουσία πλειάδας υπουργών (Κοντονής, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Τόσκας, Παπανάτσιου) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με 20-25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διαδικασία συζήτησης είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε το ΚΚΕ.
Αναβρασμός επικρατεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ρύθμιση Κοντονή για την αυτεπάγγελτη δίωξη που παρεμποδίζει τους πλειστηριασμούς. Παρουσία πλειάδας υπουργών (Κοντονής, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Τόσκας, Παπανάτσιου) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με 20-25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η διαδικασία συζήτησης είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη επικράτησε έντονος προβληματισμός και ανησυχία εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών, ορισμένοι εκ των οποίων διατύπωσαν την άποψη ότι με την εν λόγω διάταξη «ενισχύουμε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι βουλευτές φέρεται να έθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους, υποστηρίζοντας ότι είναι εκ του περισσού η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς καλύπτεται από το ισχύον ποινικό πλαίσιο, ενώ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Φίλης, πρότεινε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση από την οποία να φαίνεται ότι «προστατεύουμε την λαϊκή κατοικία».
Ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έφυγε πρώτος από την σύσκεψη δείχνοντας εκνευρισμένος, φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές ότι δεν γίνεται να αποσυρθεί η τροπολογία, γιατί «θα έχουμε πρόβλημα με τους δανειστές», ενώ ερωτηθείς αν είπε πως πέφτει η κυβέρνηση αν δεν ψηφιστεί η εν λόγω διάταξη, δεν απάντησε.
Ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι δεν αποσύρεται η τροπολογία, όμως, όπως είπε, εξετάζεται η απάλειψη της παραγράφου 2, η οποία αναφέρεται στην θεσμοθέτηση αυτεπάγγελτης δίωξης όσων απειλούν συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς, καθώς, όπως είπε, το αδίκημα αυτό καλύπτεται από την γενική διάταξη του νόμου.
Μιλώντας δε στην Ολομέλεια, αποσαφήνισε ότι η σωματική βλάβη κατά δημοσίων λειτουργών είναι αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον Ποινικό Κώδικα.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ι.Μιχελογιαννάκης, είχε διαφοροποιηθεί από του βήματος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων ασκούν βία δεν το συζητά κανείς», όμως «για αυτούς που εισέρχονται στα κτήρια, στα οποία διεξάγονται πλειστηριασμοί, διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών, πρέπει αναγκαστικά να το πάρουμε πίσω».
«Ο πλειστηριασμός καταλαβαίνει κανείς ότι θέλει προστασία. Σε καμία περίπτωση, όμως, το DNA του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια για ποινικοποίηση λαϊκών κινητοποιήσεων», δήλωσε.
Λάμπρος Σταυρόπουλος
in.gr
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442