Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΤΕπ: Δάνειο 70 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

ΕΤΕπ: Δάνειο 70 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Τη χορήγηση δανείου 70 εκατ. ευρώ για τη σχεδιαζόμενη επέκταση της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τη χορήγηση δανείου 70 εκατ. ευρώ για τη σχεδιαζόμενη επέκταση της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βιομηχανία Χαλκού & Αλουμινίου ΑΕ για τεχνικές και κτιριακές υποδομές, το οποίο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δανειακή αυτή σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω διεθνή χρηματοδότηση.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Ελλάδος και η μόνη εταιρεία έλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Το σχεδιαζόμενο επενδυτικό πρόγραμμα, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με σκοπό να αυξήσει τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα της και να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, εισάγοντάς την πιο σύγχρονη βιομηχανική τεχνολογία και συμβάλλοντας στη βελτίωση της χρήσης ενέργειας και στη μείωση των αποβλήτων.

Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις νέες επενδύσεις, ώστε να μπορούν να επωφελούνται από τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Με την επένδυση αυτή, η εταιρεία σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χορηγεί χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει επενδύσεις στη μονάδα των Οινοφύτων, οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και θα ενισχύσουν την εξειδικευμένη παραγωγή μιας εντυπωσιακής γκάμας προϊόντων αλουμινίου. Το νέο αυτό δάνειο αναδεικνύει την ισχυρή συνεργασία της ΕΤΕπ με τις ελληνικές επιχειρήσεις και προσβλέπουμε στην επιτάχυνση της υλοποίησης καίριων επενδύσεων και με άλλες κορυφαίες βιομηχανικές μονάδες της χώρας».

Η σύμβαση χρηματοδότησης για το δάνειο αυτό ύψους 70 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 8 ετών υπογράφηκε χθες στην Αθήνα από τον κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τον κ. Λάμπρο Βαρούχα, Γενικό Διευθυντή της μονάδας έλασης αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τον κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Την τελευταία δεκαετία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 5 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024